Peste 1000 de polițiști au acționat de Rusalii, în județul Bacău, pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice

In intervalul 1 – 4 iunie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost dispuse măsuri suplimentare pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică. Cei aproximativ 1000 de poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, urban şi rural, investigaţii criminale, poliţie rutieră, intervenţii rapide au avut misiunea de de a preveni şi combate orice încălcare a legislaţiei de natură penală sau contravenţională.În cadrul activităților desfășurate în această perioadă polițiștii au constatat 51 de infracțiuni din care 26 în flagrant și au depistat 42 de suspecți.Totodată, în urma abaterilor constatate polițiștii au aplicat 1260 de sancțiuni contravenționale din care 963 la regimul circulației și 203 pentru incalcarea normelor de conviețuire socială.

Polițiștii l-au depistat pe Daniel H., de 37 de ani, despre care au stabilit că a provocat scandal într-un bar din comuna Mărgineni, amenintând barmanul de serviciu. În urma controlului corporal efectuat asupra sa polițiștii au găsit un cuțit cu lama tăietoare de 10 cm. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.

Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna l-a depistat pe Alexandru H., de 28 de ani, din Tg. Ocna, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aurel Vlaicu, din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coducere a unui autovehicul pe drumurile publice de câtre o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Buhuşi, în timp ce executau serviciul de patrulare l-a depistat în flagrant Vasile G., de 39 de ani din Buhuşi, în timp ce sustrăgea materiale feroase din incinta unei societăţi comerciale din Buhuşi. Acesta intenţiona să valorifice bunurile sustrase la un centru de colectare a fierului vechi. Materialul feros a fost recuperat şi predat părţii vătămate. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt.

Felician S., de 35 de ani, din Bacău a fost depistat de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bacău în timp ce conducea un autoturism pe DJ 119B, in comuna Luizi Călugăra, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată poliţiştii au constatat că acesta emana halenă alcoolică fapt pentru care a fost testat cu aparatul iar rezultatul a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Mihail O., de 43 de ani, din Bacău a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Izvoare, din Bacău şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu apratul etilotest iar rezultatul a fost de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Adauga un comentariu

*