Comuna Ungureni isi alege primar pe viata!

Comuna Ungureni a fost luni, 21 mai, in sarbatoare. Iar acest lucru s-a intamplat nu numai pentru ca a fost sarbatoarea crestin ortoxa „Sfintii Imparati Constantin si Elena”, ci si pentru ca Vasile Bibire, actualul primar al comunei, si-a depus o noua candidatura pentru aceeasi functie pe care a detinut-o timp de patru legislaturi!

In acest fel, gratie si faptului ca niciunul dintre contracandidatii sai nu au sanse la ocuparea acestui fotoliu, Vasile Bibire poate deveni primarul comunei pentru inca patru ani. Iar rezultatele obtinute de acest energic primar il indreptatesc sa spere ca cetatenii comunei il vor alege din nou pentru a le conduce destinele si in perioada viitoare. Cu ce se mandreste actualul primar si pe ce mizeaza el in preferintilor locuitorilor comunei Ungureni? Intr-o ordine aleatorie, Vasile Bibire a reamenajat scoala cu clasele I – IV din satul Garla Anei si o sala de conferinte, a refacut scoala din Bibiresti, a facut una noua in satul Bartasesti, a reabilitat Caminul Cultural din Ungureni,a construit o fantana arteziana si un monument al eroilor in satul resedinta de comuna, a asfaltat drumul comunal Zlatari – Ungureni. Si realizarile nu se opresc aici, in contul primarului din Ungureni fiind trecute si reabilitarea scolii din Viforeni, alimentarea cu apa a satelor Zlatari si Ungureni, proiect aflat in derulare si in satele Bibiresti, Botesti si Viforeni.

A achizitionat un autogreder pentru repararea drumurilor comunale si deszapezirea lor. Un lucru foarte important este construirea unor ansamble de locuinte pentru tineret, conform legii 15\2003 in satele Botesti, Ungureni si Bibiresti. A reusit sa puna in posesie gratuit, cu terenuri pentru construirea de locuinte, tinerii cu varste intre 18 si 35 de ani. In satul Bibiresti a fost infiintat un parc de distractii si un teren de sport pentru tineret.

Iar lista continua cu ridicarea unui monument crestin in satul Bibiresti Cruce, eliberarea de titluri de proprietate iaz Bibiresti,  infiintarea de zone de agrement si a unui punct turistic, reabilitarea si construirea unor podete de beton pe drumul comunal Ungureni – Garla Anei, construirea unui monument inchinat eroilor neamului in Satul Bibiresti si Bibiresti Nord. Si pentru ca este un bun crestin, Vasile Bibire  este  membru fondator al bisericii din Ungureni, sustinand material si financiar constructia acesteia,  a achizitionat un clopot pentru biserica din Ugureni, a sprijint reabilitarea bisericii din Viforeni si si-a propus construirea unei biserici din lemn si a unui cimitir in satul Garla Anei. Cu sprijinul Consiliului Judetean si al presedintelui Dragos Benea, a reabilitat opt kilometri din  DJ 252, Buhoci – Bibiresti – Parincea.

A organizat zilele comunei Ungureni, de hramul Sfintei Marii. Toata aceasta activitate si mai ales rezultatele obtinute au fost recunoscute pe plan national, Vasile Bibire fiind decorat de catre „Asociatia Comunelor din Romania” cu trofeul de patru stele, ce reprezinta numarul mandatelor in functia de primar.

Cu aceste rezultate s-a prezentat Vasile Bibire, in fata numerosilor sai concetateni, luni, 21 mai, pentru a le solicita increderea si un nou mandat. Evenimentul a fost precedat de sfintirea de catre un sobor de preoti a cabinetului stomatologic precum si a unui punct farmaceutic, inaugurate de acest prilej. La festivitate au participat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, consilierii judeteni Dorian Constantin Pocovnicu, Ion Floroiu si Daniela Tataru, director adjunct al DGSAPC Bacau. Pe scena amenajata in parcul din fata cladirii viitoarei primarii, o alta mandrie a actualului primar, au evoluat apoi Aurel Moldoveanu si vestitul Ansamblu folcoric „Busuiocul”, condus de maestrul Petrica Vlase. Atomosfera a fost superba, de adevarata sarbatoare, cei prezenti exprimandu-si asentimentul fata de vechiul si viitorul primar al comunei Ungureni.

Comentarii

  1. vai de capul oamenilor din unele sate cu acest primar care este numai pentru el , il intreb unde este apa in sat Viforeni,da sa pus o tabla pe biserica care in doi ani nu va mai avea aceiasi culoare precum tabla de pe scoala din comuna,in scoala din Garla Anei invata cred 10 copii si lambriul deja este desprins, bate campii cu aceste realizari de ce nu vedeti gunoaiele de pe terenurile satelor si comunei, de ce nu vedeti padurile taiate, drumul de legatura cu satele botesti , viforeni in ce stare jalnica sant a pus sambata si a trecut un utilaj ca sa niveleze drumul dar a facut in batjocura nu poti sa mergi cu masina de santurile facute de scurgerea apei

Adauga un comentariu

*