„E o generatie care promite!”

Turneul semifinal  zonal de la Suceava, contand pentru Cupa Hagi Danone, a insemnat pentru copiii nascuti in 2000, o experienta extrem de importanta. Echipa LPS Bacau, pregatita de prof. Codrin Mindirigiu, a reusit sa joace finala turneului, pierzand in fata CSMS Iasi cu 1 -3, dupa o partida in care nu le-a fost inferioara adversarului decat din punct de vedere fizic, capitol la care copiii din Iasi au excelat. In rest, cel putin din punct de vedere tehnico – tactic, bacauanii si-au dominat adversarii, insa fotbalul se joaca pe goluri…

– Domnule profesor, sunteti multumit de felul in care au jucat elevii d-voastra in acest turneu?

– Pe ansamblu, da. Am fost una dintre cele mai apreciate formatii, impresionand in special, prin tehnicitatea jucatorilor. Dupa un inceput mai neconvingator, ne-am revenit in cel de al doilea meci, cand ne-am jucat dreptul de a accede in semifinale.

– Sa intelegem ca ati inceput cu stangul…

– Da, am pierdut in fata celor din Vaslui pe niste greseli personale si, poate si din cauza emotiilor. Era primul turneu cu adevarat si cu miza. Insa, in cea de a doua partida, cu echipa gazda, copiii si-au  aratat valoarea si au invins fara drept de apel o echipa care s-a straduit mult sa ne tina piept.

– In semifinale ati dat de colegii vostri de la LPS Piatra Neamt..

– Putem spune ca am devenit nasii lor, pentru ca, de cate ori ne-am intalnit, am castigat. De data aceasta, cu emotii, pentru ca si pietrenii au o echipa care joaca, paseaza mult, sunt preocupati de joc, nu bubuie mingile. O victorie meritata, care ne-a propulsat in finala.

-Insa n-ati reusit s-o castigati.

– Am jucat de la egal la egal cu iesenii timp de o repriza. Adversarii nostri aveau multi jucatori cu talie mai buna decat a noastra. Au jucat numai cu mingi aruncate in fata portii noastre, asa au reusit sa ne bata. La inceputul celei de a doua reprize a plouat torential timp de vreo sase, sapte minute, si atunci am luat trei goluri care au insemnat si sfarsitul. Elevii mei au cazut moral, au avut o zvacnire pe final cand au inscris din penalty si au ratat o ocazie in situatie de unu la unu cu portarul. Era insa prea tarziu…

– Dezamagit?

– Cu totii ne doream sa jucam pe „Cluj Arena”. N-a fost sa fie. Nu poate fi vorba despre o dezamagire, pentru ca evolutia elevilor mei a fost destul de buna. Ne lipseste forta. Cum sa ai forta cand unii fac naveta sa vina la scoala, iar altii se scoala cu noaptea-n cap, mananca ce apuca. Oricum, pe vremea cand eram elev la LPS,  altele erau conditiile. Erau bani de masa, de echipament, de deplasari. Am reusit sa atrag cativa sponsori, unii care n-au nicio legatura cu fotbalul, care m-au ajutat, de fapt nu pe mine, ci pe copii. Un sponsor din Belgia, patronul firmei CUSIPIT, fostul fotbalist bacauan Florin Custura, dupa ce ne-a facut cadou un rand de treninguri, ne promisese cate 100 euro de fiecare copil daca ne calificam la turneul final, de la  Cluj Napoca! Sa nu ma intrebati care sunt cei mai talentati copii, ca nu va spun, mai bine va spun cativa dintre sponsori, Ovidiu Nechita si Ionut Hordila, administratorii BROWN CAFFE, Florin Romascanu, Constantin Panzaru, patronul SC COPANEX. Si nu in ultimul rand, Marius Croitoru, jucatorul lui FCM Bacau, el are sau mai are legatura cu fotbalul, care le-a facut cadou copiilor cate un rand de echipament intreg.

– Si totusi, spuneti-ne si cateva cuvinte despre copii.. 

– Acesti copii nascuti in 2000 sunt foarte talentati. Acum un an, cand i-am selectionat, mancau bataie cu 11 -0, 10 – 0, acum au iesit primii in judet si bat ei de sting orice echipa. Sunt foarte tehnici, extrem de receptivi si se adapteaza foarte usor conditiilor de joc. Sunt cuminti, chiar foarte cuminti. Am reusit sa formam o mica familie, ne-am atasat unii de altii. Ati vazut ce a declarat Alin la Iasi, ca din primul milion de euro castigat de pe urma fotbalului isi cumpara  ghete, iar restul il imparte cu mine! Este o generatie careia, daca i se va acorda aceeasi atentie, va scoate cativa jucatori cu care se va mandri Bacaul. Imi aminteste de generatia noastra, cu Ovidiu Rotariu, Fane Apostol, Ionica Dodo, Octav Olaru, Barabula, Pavaluta, Fekete…Si sa stiti ca din echipa fac parte si copii nascuti in 2001, chiar 2002!

– Ce urmeaza? 

– Voi continua sa caut copii. Profit de interviul acordat ziarului d-voastra si-i invit pe copiii nascuti in 2000, 2001, 2002 si 2003  sa vina la stadionul „Lucretiu Avram” sau Proletarul, cum era cunoscut, in fiecare zi de marti si vineri, de la ora 16, 30. Sa aiba adidasi sau ghete de fotbal si multa dorinta de a ajunge fotbalist. De restul, ne ocupam noi…

Comentarii

  1. gabyta a zis:

    va mandriti cu ei dar multi sunt antrenati de mici la AEROSTAR si luati de voi gata formati. hai brrrrr….

Adauga un comentariu

*