Radu Câmpeanu la 90 de ani

Preşedintele fondator al PNL 1990, Radu Câmpeanu, a sărbătorit, luni, cu o zi mai devreme, împlinirea vârstei de 90 de ani, la Cafeneaua liberală din Centrul vechi, el fiind felicitat de Crin Antonescu şi C.P. Tăriceanu şi primind un buchet de 100 de trandafiri şi un tort în forma cifrelor 9 şi 0.

Seniorul liberal a venit, luni seară, la Cafeneau liberală, pentru a se întâlni cu liberalii care au dorit să îl felicite personal şi să-i ureze „La mulţi ani!”. El s-a aşezat la una dintre mese, unde a primit felicitările şi de unde a ciocnit o cupă de vin roşu cu invitaţii săi.

Radu Câmpeanu le-a spus invitaţilor şi jurnaliştilor că se simte bine la 90 de ani, deşi a avut unele mici probleme cu inima. „Deocamdată, mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Am avut nişte mici supărări cu inima, acuma câteva luni, dar mici, acuma sunt bine, nu pot să mă plâng”, a spus Radu Câmpeanu.

Liberalul a precizat că de ziua sa îşi doreşte sănătate pentru el şi pentru familia sa, care este la Paris.

Seniorul liberal a spus că şi va petrece ziua de naştere plimbându-se la ţară, la conacul de la Budeasa, lângă Curtea de Argeş, sau la Târgovişte, la vechea moşie a părinţilor săi. „Dacă e vreme frumoasă, aş vrea să mă plimb puţin. Vreau să mă mişc. Şi am două plăceri în general: mă duc la mine la ţără, am un conac la Budeasa, lângă Curtea de Argeş, sau să mă duc la Târgovişte, unde era vechea moşie a părinţilor mei şi mă duc totdeauna la mânăstirea Dealului, sus. Îmi fac rugăciunea mea acolo, e o chestiune de tradiţie de familie şi personală, pe care fac de mulţi ani, de zeci de ani, de când eram tânăr, mă duceam la Mânăstirea Dealu. Acuma nu m-am putut duce, mi-a fost frică de zăpadă”, a spus Radu Câmpeanu.

Seniorul liberal a spus că se bucură mult de cele trei nepoate ale sale, care trăiesc la Paris. El a ţinut să amintească de faptul că are o singură mare durere în suflet, legată de moartea soţiei sale, în urmă cu şapte ani.

„Am o singură mare durere în suflet, care a rămas: este moartea soţiei mele, acum şapte ani. Şi acuma pentru mine este o suferinţă extraordinar de mare, că am adorat-o pe soţia mea”, a spus Radu Câmpeanu.

El a primit mai multe cadouri din partea tinerilor liberali – cărţi, albume sau medalii vechi, de 100 de ani, cu semnificaţii istorice.

Liberalii prezenţi, printre care s-au numărat lideri actuali din conducerea partidului, senatori, deputaţi, i-au cântat „La mulţi ani” şi i-au strâns mâna cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, făcând şi poze cu seniorul liberal.

Radu Câmpeanu a primit, de la tinerii liberali, un tort glazurat cu ciocolată, format din două bucăţi mari, în forma cifrelor 9 şi 0, precum şi un buchet imens, de 100 de trandafiri galbeni.

„Vă mulţumesc, îmi daţi putere!’, le-a spus seniorul liberal tinerilor, el ţinând să menţioneze că este foarte pofticios, drept pentru care i s-a rezervat o „cifră” întreagă din tort.

„Când a revenit în ţară, la începutul lui 1990, ne-am uitat toţi la domnia sa ca la un om din altă lume, din altă vreme, şi ne-am dorit cu toţii, foarte tinerii fiind atunci, să-l avem în frunte, să ne ia cu domnia sa într-o luptă care n-a încetat nici azi. Astăzi, la 90 de ani, Radu Câmpeanu e la fel de puternic, de hotărât, noi puţin mai bătrâni, alături de domnia sa, şi continuăm să luptăm şi luptăm în numele celui mai vechi, mai mare, mai puternic şi mai fără de moarte partid din istoria României. La mulţi ani, domnule preşedinte!”, a spus liderul actual al PNL, Crin Antonescu, care l-a felicitat personal pe Radu Câmpeanu şi i-a strâns mâna la ceas aniversar.

Adauga un comentariu

*