Trupa de teatru „Prospero” pleaca sa cucereasca un nou trofeu

Trupa de teatru „Prospero” de la Palatul Copiilor Bacau, coordonata de regizorul Gheorghe Balint, s-a calificat in finala celei de-a VII-a editii a Festivalului national de teatru pentru liceeni “Catharsis” Bucuresti, care va avea loc la Bucuresti intre 16-18 martie. Elevii bacauani (Alexandra Spataru, Radu Stoica, Sorina Paduraru si Diana Ipati) vor participa la festival cu spectacolul “Te iubesc, tata” de Mihaela Iancu.

 

“Incerc impreuna cu elevii mei si cu actorii din teatrele unde sunt invitat sa montez spectacole sa imi continui munca de a adauga putina lumina, dupa puterile si sufletul nostru, peste intunericul si mizeriile din jurul nostru. Pare, pe zi ce trece, a fi o «misiune imposibila»”, a spus regizorul bacauan. Totodata, Gheorghe Balint si-a exprimat nedumerirea pentru disparitia unor piese de animatie din repertoriul teatrului bacauan: „Paradoxal (?) spectacolul meu «Cipollino» (Teatrul de animatie Bacau) desi s-a calificat la cinci (!!!) festivaluri internationale (caz unic in peisajul teatral romanesc !) nu mai exista in repertoriul teatrului bacauan.

 

La fel “Neghinita” si “Cei trei purcelusi”. Sper ca spectacolele mele vor ajunge din nou pe scena in conditiile respectarii legii dreptului de autor. Sunt deschis la orice propunere a directiunii teatrului bacauan pentru a aduce bucurie in sufletele spectatorilor. Din pacate este foarte greu sa fiu “filozof” in Bacau – orasul meu (in 2012 voi face doua spectacole la alte doua teatre din tara)…Nu in ultimul rand multumesc public directorului Palatului Copiilor Bacau, prof. Radu Ghiciusca, pentru eforturile, grija si sprijinul pe care le acorda (nu numai) trupei de teatru Prospero, care reprezinta cu brio o parte din succesele artistice ale liceenilor bacauani !”

Adauga un comentariu

*