Misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor şi protecţie civilă

Sfarsitul saptamanii trecute a gasit, din nou, pompierii bacauani la datorie. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti s-a deplasat în comuna Zemeş, sat Zemeş, pentru continuarea asigurării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce pot apărea în urma unor infiltraţii de gaze din sol. Măsurile de asigurare a zonei se execută permanent de echipaje din cadrul inspectoratului, în urma producerii, în data de 08.12.2010, ora 03.24, unei explozii urmate de incendiu, la o locuinţă din satul Zemeş, comuna Zemeş.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti s-a deplasat în municipiul Oneşti, strada Tineretului, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce pot apărea în urma sesizării unui miros de gaz pe casa scării. În urma verificărilor efectuate de garda de intervenţie împreună cu o echipă din cadrul S.C. E-On Gaz, s-a constatat faptul că mirosul de gaz provenea din apartamentul aflat în proprietatea numitului B. P., în vârstă de 76 de ani. S-a acţionat pentru aerisirea apartamentului şi a casei scării. De asemenea, s-a constatat că scăparea de gaz s-a produs de la racordul flexibil al buteliei şi la plita aragazului. Pentru remedierea defecțiunii s-a procedat la înlocuirea racordului flexibil, iar proprietarul a fost sfătuit să nu mai folosească aragazul.

Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti s-a deplasat în oraşul Comăneşti, strada Gheorghe Donici, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturare a oricăror situaţii de urgenţă ce pot apărea în urma sesizării unui miros de gaz în vecinătatea unei conducte de joasă presiune care alimentează cu gaz un bloc de locuinţe. În urma verificărilor efectuate de către o echipă din cadrul S.C. E-On Gaz, s-a constatat faptul că conducta prezenta o fisură. Defecţiunea a fost remediată pe loc.

 

 

Adauga un comentariu

*