Sinaxa preotilor la Sascut

În Parohia Pănceşti din Protopopiatul Sascut a avut loc joi, 18 ianuarie, sinaxa preoţilor din Protopopiat. La eveniment au participat  PS Ioachim Băcăuanul, arhiepiscopul Episcopiei Romanului si bacaului, deputatul colegiului 10 Gabriel Vlase, protopopul Ioan Negoita, consilierii Dorian Pocovnicu si Alin Nastase .

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Pănceşti. La slujbă au participat şi s-au împărtăşit, alături de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, toţi preoţii Protoieriei Sascut.

“Pentru noi a fost o slujbă inedită pentru că este primul an de funcţionare al Protoieriei Sascut. Ne-am regăsit toţi preoţii în comuniune alături de ierarhul nostru, făcând o coroană în jurul sfântului altar. Am văzut în ochii preoţilor slujitori lacrimi de bucurie şi de emoţie. Părinţii au mărturisit la final că slujba a fost extraordinară, un moment de trăire, de înălţare duhovnicească, un moment de comuniune în duhul dragostei şi al iubirii frăţeşti. Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul a rostit un profund cuvânt de învăţătură iar la agapa frăţească, ierarhul nostru a adresat mai multe poveţe legate de administrarea parohială”, a declarat părintele Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut.

fotoreportaj AICI

Adauga un comentariu

*