Parcari noi in Onesti

 

Inceput in urma cu cativa ani de zile, programul pentru amenjarea de parcari la Onesti a luat amploare din momentul infiintarii SC Domeniul Public si Privat (DPP) SA, din subordinea municipalitatii. Un mare numar de parcari s-au realizat recent, dar programul continua in toate zonele orasului. Ultima parcare a fost cea din zona strazilor Venus, Saturn si Jupiter, iar lucrarile s-au mutat pe Strada Libertatii nr. 5, unde se amenajeaza nu una, ci doua parcari. “Ne vom muta apoi in zona Culturii – George Bacovia, iar in functie de timp mai intram si alte parti – ne-a spus Mihai Sova, viceprimarul Onestiului. Fac un apel si la locatari, pentru a intretine zona parcarilor pe care le-am amenajat”. In paralel, in ultima vreme s-a lucrat si la repararea strazilor, cum ar fi Marasesti, Industriilor, Fantanele, Salinei sau in cartierul TCR, unde s-au facut, insa, doar plombari. “Erau gauri imense, pe care a trebuit sa le acoperim – ne-a precizat Sova. E peticeala, dar am facut ce am putut. Vom continua plombarile pe toate traseele interioare, cu exceptia strazilor care sunt prinse in programul de asfaltari complete, pentru care asteptam creditul”.
Din cauza prefectului, pe strazile din Onesti se fac doar peticeli

Municipalitatea onesteana a decis, printr-o hotarare de consiliu local, sa contracteze un credit de 15 milioane de lei, in vederea asfaltarii segmentelor de drumuri nationale care tranziteaza Onestiul si care fusesera preluate de guvernanti, tocmai in vederea efectuarii modernizarilor, dar care au fost retransferate municipiului fara nici un fel de reparatie. Din pacate, proiectul municipalitatii onestene ar putea esua, intrucat prefectul Scripat a atacat in contecios administrativ hotararea privind contractarea imprumutului. Asfaltarile au fost, astfel, blocate, iar primarul, viceprimarul si consilierii locali au semnat un protest fata de actiunea prefectului si au purtat banderole albe la ultima sedinta ordinara. “Speram ca Prefectura sa-si dea seama ca a facut o greseala si sa-si retraga dosarul din instanta de judecata”, ne-a mai spus viceprimarul Sova. Din bugetul local, se mai lucreaza la amenajarile trotuarelor de pe bulevardul Oituz, care ar putea fi urmate de cele de pe Aleea Parcului, in functie de banii disponibili si de timp, iar un alt proiect, mult mai amplu, vizeaza amenajarile din parcul central al orasului.

Gheorghe Leu


Comentarii

  1. Tigru de Onesti a zis:

    Te urmaresc de circa un an si observ ca esti cel mai oportunist ziarist . Semenzi in vreo 4 ziare cu nume diferite , doar cu numele tau adevarat nicaieri. Si scrii dupa cum e bine acol aic scrii articolul si il pupi pe Lemnaru , in Ziarul d eBacau schimbi ceva nuante, sa bata cu opozitia, in ala nou de Onesti , vad ca ai ajuns doar gazetar sportiv…..

Adauga un comentariu

*