Acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională

38 de societăți comerciale verificate, o infracțiune constatată în flagrant și peste 50 de sancțiuni contravenționale aplicate. Acestea sunt rezultatele unei acțiuni cu efective mărite desfășurată în sistem integrat pe zona de competență a Secției 1 Poliție Rurală Bacău.

Peste 30 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și investigarea fraudelor au acționat în sistem integrat împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Bacău, Garda Financiară, D.S.V., O.P.C., I.T.M., R.A.R. și I.J.S.U pe zona de competență teritorială a Secției 1 Poliție Rurală Bacău, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională. În cadrul acțiunii s-au efectuat verificări la un număr de 38 de societăți comerciale, au fost controlate 46 de autovehicule, au fost legitimate 42 de persoane iar 12 au fost conduse la sediul Poliției pentru cercetări.
Administratorii unui număr de 30 de societăți comerciale au fost invitați la sediile instituțiilor de control pentru continuarea verificărilor și luarea măsurilor legale. În total au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată în flagrant o infracțiune. A fost depistat în flagrant Constantin N., de 42 de ani, care conducea un autoturism în comuna Letea Veche în timp ce avea acest drept suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal. Au fost depistați și conduși la sediul unității de poliție pentru cercetări Viorel C., de 35 de ani și doi minori de 15 și 17 ani, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt. Ca urmare a controlului efectuat, la una din societățile comerciale verificate s-a stabilit că societatea în cauză are autorizația de funcționare expirată din luna iulie 2011. Față de administratorul societății s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1000 de lei. La trei societăți comerciale s-a constatat că unitățile în cauză nu erau asigurate corespunzător cu sisteme tehnice de alarmare și pază împotriva efracției iar față de administratorii lor s-au dispus măsuri de sancționare contravențională conform Legii 333/2003. Față de administratorii altor trei societăți comerciale s-au dispus măsuri de sancționare contravențională ca urmare a constatării de nereguli pe linia păstrării în condiții corespunzătoare a produselor alimentare și pe linia deținerii autorizațiilor sanitar-veterinare.
Totodată s-a luat măsura sancționării contravenționale a unui administrator de societate comercială ca urmare a neasigurării unității contra incendiilor.

Adauga un comentariu

*