Artizani băcăuani vor expune în Israel

Artişti populari băcăuani vor fi prezenţi la Ierusalim

Ierusalim, 15 – 27 august 2011

Kutsot Hayotser Jerusalem International Arts and Crafts Fair, ediţia 2011

 

            Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza în perioada 15 – 27 august 2011, cu ocazia celei de a 36-a ediţii a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim, un stand, care va prezenta diverse obiecte de artă populară din judeţul Bacău.

Cu acest prilej vor fi expuse costume tradiţionale româneşti, ii, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, ceramică, ouă încondeiate, obiecte de artizanat din lemn, toate lucrate manual. Nu este lipsit de interes faptul că vizitatorii pot achiziţiona aceste exponate.

Meşterii populari prezenţi la târg, sunt băcăuanii: Marian Lungu, Anamaria Ardeleanu, Anca Gabriela Lungu şi Maricica Ardeleanu. Aceştia vor oferi celor interesaţi demonstraţii de artă meşteşugărească populară şi workshop-uri ad-hoc.

            Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 200 de artişti din Israel şi peste 60 de standuri internaţionale.

În cadrul acestuia sunt prezentate obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale, până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici, sau unicate.

De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, spectacole de teatru neconvenţional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar.

Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian, fiind  vizitat la fiecare ediţie, de aproximativ 100.000 de persoane.

În acelaşi timp, se creează bune oportunităţi de colaborare cu alte târguri de profil din lume.

Astfel, expoziţia reprezintă totodată şi o bună ocazie de promovare a culturii tradiţionale şi a turismului rural.

            Comunicat de presă al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, adaptat şi transmis pentru presa din Bacău – România, la solicitarea acestuia, de prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău.

 

Adauga un comentariu

*