Portocalii vor ramane pe drumuri… proaste

E de notorietate ca Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii dezvoltat de …Ministerul Dezvoltarii condus de atotputernica Elena Udrea, este croit pentru ridicarea procentelor electorale ale primarilor portocalii. Acest lucru se poate vedea din repartizarea fondurilor din program repartizate exclusiv, doar pentru primarii condusi de liderul judetean PDL, Gabriel Berca. Valoarea estimata a lucrarilor fiind deapropae 70 de milioane de euro. Doar cele 43 de comune democrat-liberale din judetul Bacau vor vedea asfalt, celelalte localitati, cu alta conducere politica, vor trebui sa mai astepte. Curat democratie liberala!

Ministerul Dezvoltarii a realizat o “ingenioasa” inginerie financiara pentru ca banii, insuficienti, pentru toti primarii PDL sa-i poata totusi multumi pe toti. Dupa cum a dezvaluit Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean, la un cost standard pe km de drum communal de 200.000 de euro, aprobat de Ministerul Dezvoltarii, s-a fixat ca pentru judetul Bacau, costul sa fie de doar 125.000 de euro. “Toti primarii care au primit aprobarile au fost pusi sa refaca documentarile astfel incat sa se incadreze in aceste costuri desi ministerul aprobase 200.000 de euro. O sa spuneti ca facem economie. Nu, nu acest lucru s-a intamplat ptentru ca judetului Bacau nu i s-au repartizat km, ci i s a repartizat o suma de bani”, a explicat Dragos Benea care a pus in lumina procedeul pervers a ministerului: micsorand pretul pe un km de drum comunal de la 200.000 la 125.000 practic s a marit numarul de km si astfel au fost satisfacuti toti primarii pedelisti. Numai ca toate acestea se vor face in detrimental calitatii lucrarilor, astfel ca exista riscul ca intr-un an de zile banii investitI sa ramana doar… praf sI pulbere.

PSD a izbutit, in final, sa obtina finantare de la minister

Social+democratii bacauani au izbutit, prin consecventa si argumentatie, sa sensibilizeze conducerea Ministerului Dezvoltarii pentru a finanta si unele drumuri judetene, chiar daca si aici, costurile au fost micsorate de la 350.000 de km de drum judetean la 225.000 de euro pe km.
Astfel, luni, 30 mai, in cadrul sedintei Consiliului Judetean, au fost aprobate trecerea mai multor tronsoane de drum judetean la Ministerul Dezvoltarii pentru a fi demarcate procedurile de licitatie si executie a lucrarilor. Au fost puse in discutie pentru lucrari tronsoanele DJ 243 B, Motoseni – Vultureni, in lungime de 21,3 km, DJ 118A, Beresti-Tazlau – Tescani, in lungime de 6,9 km, DJ 241B, Oncesti – Glodisoarele, de 15 km, DJ 252A, Horgesti – Racatau, cu o lungime de peste 7,6 km, DJ 119, Dumbrava – Gura Vaii, cu peste 11 km, DJ 206B, Racaciuni – Dumbrava de peste 12 km si DJ 252B, Chetris – Bazga, de peste 10 km. La aceste propuneri, o parte din consilieri au adaugat DJ 252C, Tatarasi – Corbasca, un drum de 15 km, DJ 207D, Damienesti – Traian de 25 de km si DJ 117, Moinesti – Zemes – Bolatau – 17,5 km.

Adauga un comentariu

*