MATERNITATEA, fara culoare politica!

Ministerul Sanatatii intarzie cu buna stiinta alocarea banilor europeni pentru reabilitarea Maternitatii  Bacau. Reprezentantii Consiliului Judetean si Spitalulului Judetean de Urgenta au acuzat ministerul ca  treneaza  organizarea licitatiei pentru lucrarile ce-i revin. In  schimb, lucrarile finantate de Consiliul Judetean au inceput la sfarsitul lui aprilie. 80 de femei de la PSD au organizat pe 1 iunie un mars de protest si au lasat o scrisoare dechisa la sediul PDL.

Cine priveste modul in care se desfasoara lucrarile de reabilitare a MaternitatiiBacau nu mai intelege nimic. In unele locuri si la unele etaje se lucreaza, in altele nu. Pentru locurile unde se lucreaza, “vina” ii apartine Consiliului Judetean, care conform contractului, a efectuat achizitiile, a contractat constructorul si lucrarile au demarat. Pentru locurile unde nu se lucreaza este de vina Ministerul Sanatatii. “Mai  exista o jumatate, a Ministerului Sanatatii, cu bani de la Banca Mondiala care, nici in acest moment, nu a inceput. Ministerul nu a inceput nici procedura de licitatie. Si vorbim despre unul dintre cele mai importante obiective medicale din judetul Bacau”, a spus Dragos Benea, presedintele  CJ Bacau. Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgente sustin ca Ministerul Sanatatii si Guvernul Boc nu doresc sa declanseze  procedura de achizitie publica. Banii exista din 2004, de cand Guvernul Romaniei a semnat cu Banca Mondiala programul de reabilitare a mai multor maternitati din tara.

Cand va  aloca ministerul banii?Consiliul Judetean a alocat 3.300.000 de euro iar Ministerul Sanatatii trebuia sa vina cu3.100.000 euro, suma finantata de Banca Mondiala. Consiliul Judetean a demarat la sfarsitul lui aprilie lucrarile care ii revin, insa Ministerul Sanatatii refuza organi- zarea licitatiei pentru reabilitarea partii din maternitate pentru care s-a obligat. Conducerea  Consiliulu Judetean este decisa sa faca presiu- ni pana ce ministerul va reactiona pozitiv la demersurile ei. (Dan Mindirigiu)

Sediul PDL, pichetat de femeile PSD

Femeile din PSD au tinut sa evidentieze pe 1 Iunie printr-o actiune de protest situatia de la Maternitate. Au facut-o prin organizarea unui mars si pichetarea sediului PDL, unde au lasat in atentia parlamentarilor de la guvernare o scrisoare deschisa cu referire la Maternitatea Bacau. Ana Marchis, presedintele femeilor PSD, a spus ca astfel de actiuni vor fi organizate pana ce se va debloca situatia de la Guvern. „Maternitatea nu trebuie sa ascunda interese politice. Maternitatea este una dintre cele mai importante obiective al e Bacaului”, a declarat Ana Marchis.

Maternitatea – locul de care ne leaga cel putin o amintire pe majoritatea locuitorilor judetului Bacau. 4000 de copii vad astazi lumina zilei in Maternitatea Bacau. Sunt copiii nostri care ne insenineaza privirea si sufletul de cate ori ii privim. Maternitatea reprezinta una dintre institutiile care trebuie sa aiba sustinerea tuturor factorilor administrativi, fara nicio ingerinta politica. Maternitatea Bacau are nevoie acum de ajutorul nostru. Trebuie sa dam un semnal ca noi, parintii, ne implicam in viata societatii si a spitalului in care au venit pe lume pruncii nostri. Maternitatea are nevoie de modernizare. Are nevoie de bani pentru aceasta modernizare.3,3 milioane de euro a alocat CONSILIUL JUDETEAN Bacau pentru aducerea in parametri optimi a unei institutii care poate fi considerata cea mai importanta institutie din domeniul medical. Acum este randul guvernantilor sa arate ca le pasa de copiii din Bacau. 3 milioane de euro asigura Banca Mondiala pentru acelasi obiectiv. Fondurile pot fi accesate numai daca MINISTERUL

SANATATII declanseaza procedurile de licitatie a lucrarilor. 2 ani insumeaza INDIFERENTA GUVERNULUI ROMANIEI prin Ministerul Sanatatii care nu vrea sa ofere sprijinul BANCII MONDIALE pentru MATERNITATEA BACAU. Tragedia, pentru ca poate fi considerata o tragedie, e ca la toate semnalele administrative si politice din partea autoritatilor locale raspunsul a ramas acelasi: INDIFERENTA. 10.000 de femei care trec pragul Maternitatii Bacau nu pot beneficia de calitatea serviciilor europene la care AU DREPTUL ca cetateni UE din cauza INDIFERENTEI GUVERNULUI care nu e capabil sa dea drumul banilor europeni sa fie investiti la Maternitatea Bacau. 40 de ani au trecut de la  infiintarea Maternitatii din Bacau. De atunci, nu a existat niciun proces de modernizare a institutiei. Este nevoie de sali de nastere moderne, de conditiile la care AU DREPTUL mamele si nou-nascutii din tarile Uniunii Europene. MANIFESTAM pentru a atrage atentia guvernantilor indiferenti, parlamentarilor puterii, ca pentru copii nostri nu trebuie facute discriminari administrative sau politice. 1 Iunie, ziua aleasa pentru acest PROTEST, este ziua simbol a grijii noastre fata de copii, fata de prezentul si viitorul lor, fata de PREZENTUL si VIITORUL ROMANIEI. APELAM, astazi, la un dram de responsabilitate pentru guvernanti, pentru reprezentatii Guvernului, pentru factorii de decizie din PDL Bacau: MATERNITATEA NU TREBUIE SA AIBA CULOARE POLITICA! “ .

Adauga un comentariu

*