Politistii si pompierii bacauani, alaturi de copii

Poliţiştii si pompierii băcăuani au marcat Ziua Internaţională a Copilului prin activităţi speciale, menite să-i apropie pe cei mici de cele doua institutii.

La iniţiativa Poliţiei de Proximitate a Oraşului Comăneşti şi a Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii,  în colaborare cu Centrul Europe Direct şi unităţile de învăţământ din Comăneşti,  pe 1 Iunie, în oraşul Comăneşti s-au desfăşurat manifestări dedicate ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI..Aproximativ 400 de elevi îmbrăcaţi cu tricouri albe au străbatut  oraşul Comăneşti într-un mares impotriva violentei in mediul scolar si in societate.Elevii au purtat pancarde cu mesaje antiviolenţă şi au distribuit pliante realizate de ei, iar poliţiştii au împărţit celor prezenţi la manifestare aproximativ 3.000 de pliante cu recomandări preventive. La ora 11.30, în Parcul Ghika din localitate, poliţiştii împreună cu adolescenţi şi preşcolari au participat la o serie de activităţi cultural artistice dedicate Zilei Copilului, spectacole de teatru, poezie, cantece şi desene pe asfalt. La sfârşitul activităţilor toţi copiii au primit,  din partea organizatorilor, dulciuri şi baloane. De asemenea, la nivelul întregului judeţ au avut loc diferite activităţi educativ – preventive realizate de către poliţişti cu copii şi pentru copii, întrucât este esenţial ca tinerii să înţeleagă din primii ani de viaţă locul şi rolul Poliţiei într-o societate democratică. Pentru aceasta este nevoie ca ei să cunoască activitatea Poliţiei, modul de organizare şi acţiune, pentru a percepe faptul că politia acţionează pentru protectia lor.

ISUJ Bacau si-a deschis portile pentru copii

Miercuri, 1 Iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a dorit să facă o bucurie celor mici deschizându-şi porţile pentru a-i  primi. Începând cde la ora 11.00, aproximativ 84 de elevi din ciclul primar şi gimnazial ai şcolilor “Al. I. Cuza” şi Nr. 10 din municipiul Bacău au trecut pragul Inspectoratului pentru a afla de la cadrele acestuia cât mai multe lucruri despre ce înseamnă să fi salvator. Copiii au avut ocazia să înveţe de la membrii echipajului S.M.U.R.D. cum se acordă corect primul ajutor unei victime sau ce aparatură se foloseşte în cazul în care o persoană este blocată între fiarele contorsionate ale unui autoturism implicat într-un accident. De asemenea, cei mici vor putea afla mai multe lucruri despre autospecialele de stins incendii cu apă şi spumă, precum şi despre autospeciala de lucru şi salvare de la înălţimi. Vizita s-a încheiat cu o demonstraţie a salvatorilor care le vor arăta musafirilor şi în acelaşi timp sărbătoriţilor cum se realizează un dispozitiv de stingere, precum şi cum se stinge un început de incendiu cu un stingător portabil.

Adauga un comentariu

*