Accident rutier în oraşul Comăneşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier pe raza oraşului Comăneşti, în zona podului Baranga.La locul accidentului s-a deplasat Garda de Intervenţie Comăneşti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti cu o autospecială de intervenţie şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu doi ofiţeri şi şase subofiţeri. De asemenea, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-au deplasat două autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu doi ofiţeri şi şase subofiţeri. La sosirea la locul evenimentului s-a constatat că în accident a fost implicat un autotren marca IVECO, înmatriculat în judeţul Bacău, aparţinând unei societăţi comerciale din Bacău. Accidentul s-a produs pe drumul DN 12 A, pe raza localităţii Comăneşti, în momentul în care autotrenul a trecut pe sub un pod de cale ferată. Din cauza nerespectării restricţiei de înălţime, acesta a acroşat o bară de gabarit, care în urma impactului a căzut peste cabină. Din nefericire conducătorul auto, M. C., în vârstă de 62 de ani, a decedat pe loc, acesta fiind strivit în cabină de bară de gabarit. Circulaţia în zonă a fost deviată pe o rută ocolitoare, la faţa locului deplasându-se trei echipaje de poliţie.

Echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.J. Bacău au acţionat pentru deconectarea bornelor de la baterie, decopertarea parţială a capului tractor al autotrenului, deschiderea forţată cu ajutorul telescopului hidraulic a portierei pentru degajarea victimei şi curăţarea carosabilului de resturile rezultate în urma accidentului. Bara de gabarit a fost îndepărtată de pe cabina autotrenului cu ajutorul unei macarale aparţinând unei societăţi comerciale.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, în zonă s-au deplasat şi trei jandarmi din cadrul Secţiei Comăneşti al Detaşamentului 4 de jandarmi Moineşti.

 

Adauga un comentariu

*