S-a nascut o noua selectionata de juniori a judetului

Succesul repurtat de selectionata de juniori nascuti in ’95, care s-a situat intre primele patru din tara, a determinat conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal sa continue pe aceeasi linie, infiintand una similara, cu copii nascuti in ’96. De pregatirea acestei noi selectionate se ocupa doi tineri antrenori, Giani Florian si Codrin Mindirigiu.

Cristian Sava, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Bacau a decis, in urma discutiilor purtate la nivel de Federatie, sa infiinteze o noua selectionata regionala de juniori care sa continue drumul deja parcurs de fosta selectionata, in care au activat copii nascuti in 1995, antrenata de Stefan Apostol si Cornel Codreanu. Aceasta selectionata a judetului a reusit sa se califice pana in semifinale Cammpionatului National al Selectionatelor Judetene, ceea ce constituie o performanta notabila pentru fotbalul juvenil bacauan. “Federatia Romana de Fotbal a considerrat ca recentul campionat incheiat a fost un adevarat succes si de a aceea a decis sa investeasca din nou, intr-o alta generatie de jucatori tineri. In acest fel, am pus bazele unei noi selectionate judetene, in care vor juca copii nascuti in 1996, campionatul debutand in toamna”, a declarat Cristian Sava.

Doi antrenori tineri la carma selectionatei

Deoarece antrenorul moinestean Giani Florian fusese deschizatorul de partie pentru selectionata de juniori ’95, pe care o parasise apoi din motive independente de vointa lui, conducerea AJF s-a gandit sa apeleze la acest tanar antrenor pentru a prelua noua selectionata. Giani Florian, fost jucator al Bacaului si Moinestiului, care avusese in iarna o tentativa esuata de a antrena Aerostar Bacau, a fost de acord si si-a ales drept colaborator pe mai tanarul sau coleg, Codrin Mindirigiu, cu care incercase si in iarna sa preia Aerostarul. Ambii antrenori sunt posesori ai licentei A UEFA, ceea ce spune multe.

Actiunea a demarat in martie

Actiunea de selectie a debutat la sfarsitul lui martie, la Onesti. A continuat apoi printr-un meci sustinut la Focsani in compania selectionatei similare din judetul Galati. “La aceasta partida a asistat si Lucian Marinof, antrenorul selectionatei de juniori a Romaniei, alcatuita din copii nascuti in ’96. A fost si prima reusita a noii selectionate, doi jucatori fiind cooptati in lotul national jucatorii de camp Silviu Vlad si Alexandru Belecciu, ambii de la LPS Bacau”, spune Giani Florian. Au urmat apoi doua partide cu Ceahlaul Piatra Neamt, copii de aceeasi varsta, inregistrandu-se un rezultat de egalitate si o infrangere. “Nu ne intererseaza in aceasta perioada rezultatele. Incercam sa facem cat mai multe actiuni de selectie pentru a descoperi cat mai multi jucatori, urmand ca dupa aceea sa trecem la incropirea unei echipe si la omogenizarea lotului”, declara prof. Codrin Mindirigiu. La ultima partida, cea terminata la egalitate cu Ceahlaul, au mai aparut inca doi jucatori noi, un portar, Ionut Cernescu (LPS) si Florin Popa(Forestierul Agas). “Intentionam sa efectuam cateva stagii de pregatire in week-end-uri. Acest lucru necesita eforturi financiare. Noi suntem sprijiniti de AJF, lucru ce pe la alte case n-am prea vazut. Oricum, in august vom avea un stagiu de pregatire de o saptamana, in functie de data la care va incepe campionatul. Insa baza principala ramane tot pregatirea de la echipele in care evolueaza acesti jucatori”, spune Giani Florian.

Academiile, viitorul fotbalului!

Antrenorul Giani Florian spune ca viitorul fitbalului il constituie pregatirea in centre de genul Academiilor de fotbal, cu conditii de cazare, masa, studii, terenuri de antrenament. “Este singura sansa ca fotbalul romanesc sa renasca. Pentru ca, de exemplu, copiii nascuti in 95, care au terminat competitia, unde vor juca? La echipele lor, daca au echipe! Daca nu, se pierd. O activitate deosebita desfasoara cei de la Onesti, si este un lucru imbucurator ca se acorda o asemenea atentie acestor copii. De aceea au si rezultate, ajungand pentru a doua oara campioni ai judetului, fiind califiicati la turneul final dee juniori C”, spune Giani Florian.

Lot cu multe individualitati

Selectionata de juniori Under ’96, cuprinde portarii Edward Tanase(LPS), Tudor Magureanu (CSS Onesti), Bogdan Ailioaie (Stiinta Comanesti), aparatorii Bogdan Vasai (CSS Onesti), Iulian Ladaru (FCM Bacau), Dobrea (FCM Onesti), Ionut Ailioaie (Stiinta Comanesti), Mocanu (FCM Onesti), Alexandru Belecciu(LPS), mijlocasii Florin Nicodim (Stiinta Comanesti), Madalin Simoin (CSM Moinesti), Razvan Tiron (Aerostar), Vlad Raican (FCM Onesti), Claudiu Tabacaru(CSM Moinesti), Vasile Petrache (Stiinta Comanesti), atacantii Codrin Ilkie (FCM Bacau), Vlad Nicoara (Stiinta Comanesti) si Silviu Vlad (LPS Bacau).

Adauga un comentariu

*