Al doilea turneu organizat de Asociatia Club Tenis 60

Tenisul de masa incepe sa prinda radacini si in Bacau. Cel putin la nivel de organizare si desfasurare a unor competitii. Daca pana acum, nu prea au existat turnee de tenis de masa decat la nivel de scoli, odata cu infiintarea primului club privat de tenis de masa, acestea au inceput sa apara. Primul a avut loc la sfarsitul lui ianuarie, cel de al doilea, saptamana trecuta. Acesta a avut loc in prima sala privata de tenis de masa, care apartine Asociatiei Tenis Club 60, si s-a bucurat de un real succes.

Intr-o sala moderna, cu mese de ultima generatie, deschisa la sfarsitul lui ianuarie in Bacau, pe strada Stefan cel Mare, de Eugen Carnu, un impatimit al acestui sport, s-a desfasurat cel de al doilea turneu de tenis de masa organizat de aceasta Asociatie. Asociatia Tenis Club 60 si-a propus sa promoveze acest sport, o disciplina prea putin practicata in Bacau. “Unul dintre obiectivele principale ale acestei asociatii este si acela de a se face cunoscuta pe plan local”, spune presedintele Asociatiei Tenis Club 60, Eugen Carnu. Celor care se indoiesc de legalitatea acestei Asociatii, le putem spune ca aceasta functioneaza cu toate actele si aprobarile la zi. Este o asociatie de tip non profit. Scopul declarat, conform statutului, este de a “proteja si promova, la nivel local, regional, national si international, a ramurii sportive tenis de masa prin derularea de actiuni, proiecte, programe in domeniul selectiei, pregatirii si participarii in competetiile organizate la nivel local si international a sportivilor , in vederea contribuirii la dezvoltarea acestei ramuri sportive”. De asemenea, Asociatia si-a propus sa urmareasca popularizarea acestui sport in randul bacauanilor si nu numai, in vederea determinarii acestora sa practice aceasta ramura sportiva, atat la nivel de amatori, cat si la nivel de profesionisti. Ce obiective si-a fixat presedintele Asociatiei? “Prin statut, ne-am orientat spre promovarea valorilor sportive si a sportivilor care activeaza in domeniul ramurii sportive tenis de masa, atat in tara cat si in strainatate. Intentionam sa infiintam un club de tenis de masa si sa-l afiliem la organismele nationale si internationale, sa-l inscriem in campionatul intern, sa organizam competitii de amatori si profesionisti, sa identificam sportivii cu aptitudini in practicarea acestui sport”.

Al doilea turneu, mai bun ca primul!

De la infiintare si pana astazi, sala este mai tot timpul plina, in special in week-end, cand ii pasesc pragul in special tinerii, dar si cei c are au trecut de mult de prima tinerete.Daca primul turneu de tenis organizat la sfarsitul lui ianuarie a fost unul prin care s-a urmarit testarea amatorilor de acest sport existenti in Bacau, cel de al doilea, desfasurat la inceputul acestei luni, a fost unul la care au participat 20 de concurenti din Bacau, Piatra Neamt, Focsani, Onesti, Marasesti si Moinesti. “Invitatiile le-am facut pe net, printr-un site special. A fost vorba despre un turneu in cadrul categoriei “amatur” B. Concurentii au avut varste intre 14 si peste 50 de ani, fiind impartiti in patru grupe a cate cinci sportivi, primii doi din fiecare grupa calificandu-se intr-un play – off , fiecare jucand cu fiecare”, a declarat organizatorul turneului, Eugen Carnu. In primii opt s-au calificat Petrica Buruiana, din Piatra Neamt, Raluca Malache, din Moinesti, Costin Corcoz, din Focsani, Ioan Barsa, din Bacau, Leonid Parnica, din Moinesti, Dumitru Costin, din Moinesti, Marius Gatea, din Piatra Neamt si Ionel Paslaru, din Bacau. In finala s-au intalnit Petrica Buruiana si Marius Gatea, primul castigand cu 3 – 2. Fiecare sportiv a platit cate o taxa de participare, din care au fost oferite premii castigatorilor si mancare pentru toti participantii. Culmea fair-play-ului a fost aceea ca fiecare meci a fost arbitrat chiar de concurentii care se aflau in fata fileului, neexistand nicio contestatie in aceasta privinta! “Vom continua sa organizam astfel de turnee in fiecare luna. Cel care urmeaza va fi pe doua doua categorii de varsta, dand posibilitatea si celor mai mici sa se intreaca intre ei, nu cu cei care le-ar putea fi… parinti! “, spune presedintele Asociatiei Tenis Club 60 Bacau, repetam, singurul club privat de tenis de masa din judet. (D.M.)

Adauga un comentariu

*