Incendii de vegetaţie uscată

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Scorţeni, sat Grigoreni, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars circa 4 hectare vegetaţie uscată, în focare izolate. Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi numitul Eugen R., din comuna Scorţeni, sat Şerpeni, a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 2.500 lei, în conformitate cu art. 1, pct. 3, lit. r, din H.G.R. 537 din 6 iunie 2007. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) al comunei Scorţeni. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Nicolae Bălcescu, sat Galbeni, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, produs pe un teren aparţinând Consiliului Local Nicolae Bălcescu. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 10 hectare vegetaţie uscată.Incendiul a fost lichidat în cooperare cu S.V.S.U. al comunei Nicolae Bălcescu. Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a intervenit în oraşul Comăneşti, strada Pârâul Sec, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren aparţinând Consiliului Local Comăneşti. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 250 metri pătraţi vegetaţie uscată, în focare izolate.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în localitatea Letea Veche pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren aparţinând Consiliului Local Letea Veche. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 5.000 metri pătraţi vegetaţie uscată. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Secuieni, sat Fundeni, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren aparţinând Consiliului Local Secuieni.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 500 metri pătraţi vegetaţie uscată. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu S.V.S.U. al comunei Secuieni.

 

Adauga un comentariu

*