Alcoolul la volan

Pe DC 124, din comuna Buciumi, I. Ionuţ, de 29 ani, din comuna Buciumi, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a părăsit partea carosabilă şi a intrat în gardul unei locuinţe.În urma impactului, conducătorul auto şi doi pasageri din autoturism au fost transportaţi la Spitalul Oneşti unde au primit îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal. Un echipaj de poliţie rutieră l-a depistat pe strada Unirii, din Comăneşti, pe A. Petrică, de 44 ani, în timp ce conducea un autoturism şi se afla sub influenţa alcoolului.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că A. Petrică nu posedă permis de conducere valid. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că A. Petrică avea o concentraţie  de 1,38 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la Spitalul Oraşului Comăneşti unde i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosarul penal în care A Petrică este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Adauga un comentariu

*