Politistii care au impuscat un hot in cap nu vor fi urmariti penal

Parchetul General a decis neinceperea urmaririi penale in cazul celor doi agenti e politie implicati in incidentul din 2 martie, din localitatea Afumati, cand au impuscat in cap un barbat, prins la furat, care ulterior a decedat.
Potrivit Parchetului General, cei doi agenti de politie au primit neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat, respectiv tentativa de omor calificat si distrugere, caracterul penal al faptei lor fiind anulat de starea de necesitate.In schimb, procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a  trei hoti implicati in incidentul de la Afumati. Astfel, Gilbert Macelaru zis „Bica” va fi judecat pentru tentativa de furt calificat, Ionut Alexandru Selepiuc zis „Sbarcea” pentru complicitate la tentativa de furt calificat si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand permisul de conducere anulat, iar Marian Voica zis „Baubau” va fi judecat pentru complicitate de tentativa la furt calificat. Pe 2 martie, pe raza localitatii Afumati, patru persoane au incercat sa fure o serie de bunuri dintr-o autoutilitara stationata pe partea necarosabila a soselei fiind observata de acestia ca nesupravegheata, in timp ce se deplasau cu un autoturism pe soseaua Bucuresti – Urziceni.

Hotii au fost surprinsi de un echipaj de politie din cadrul Postului de Politie Afumati, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu. Intrucat unul dintre hoti, respectiv Alexandru Selepiuc, care conducea masina cu care circulau cei patru, a refuzat sa opreasca la semnalul agentilor de politie, acestia au executat mai multe focuri de arma, initial in plan vertical si ulterior asupra autoturismului, din mers. In timpul urmaririi, autoturismul de politie a intrat in coliziune cu autoturismul in care se aflau hotii, intrucat soferul celui din urma a franat brusc.

Trei dintre hoti au reusit sa fuga, in timp ce ocupantul din partea dreapta spate, Laurentiu Barbu, nu a mai reusit sa iasa din masina, deoarece a fost ranit in zona capului. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca cu diagnosticul traumatism cranio – cerebral grav, plaga impuscata, unde ulterior a decedat. Dupa impact, unul dintre cei doi agenti de politie l-a urmarit pe Marian Voica pe o distanta scurta, somandu-l sa se opreasca, dar a renuntat pentru a acorda primul ajutor ranitului din masina. Cei trei hoti care au reusit sa scape s-au sustras urmaririi penale, fiind identificati ulterior si prezentati instantei pe 5 martie cu propunere de arestare preventiva, cerere ce a fost admisa de magistratii Judecatoriei Sectorului 5. Cercetarile efectuate au evidentiat faptul ca agentii de politie au urmarit autoturismul autorilor infractiunii de tentativa la furt calificat, care au refuzat sa se supuna somatiilor repetate prin megafon, dublate de punerea in functiune a semnalelor acustice si vizuale de a opri, pe o distanta de aproximativ patru kilometri, inainte de a utiliza armele de foc. Dosarul se va judeca la Judecatoria Buftea.

 

 

Adauga un comentariu

*