Văduvele minerilor care au murit la Uricani vor fi angajate la CNH

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, la Petroşani, că văduvele minerilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de la Mina Uricani vor fi angajate în Compania Naţionale a Huilei, informează Mediafax.

„Potrivit contractului colectiv de muncă, soţiile celor decedaţi vor fi angajate la Compania Naţională a Huilei”, a spus Botiş, la ieşirea din sediul CNH.

Ioan Botiş a precizat că reprezentanţii Executivului vor avea o întâlnire şi cu familiile îndoliate.

„Vrem să-i asigurăm pe toţi că suntem alături de ei. Eu sunt fiu de miner, tatăl meu a lucrat şi la Mina Bărbăteni şi la Mina Lupeni, e regretabil că se întâmplă aşa ceva, dar stiţi la fel de bine ca şi mine, probabil cât va fi minerit se vor mai întâmpla asemenea accidente”, a mai spus Botiş.

El a menţionat că începând cu ora 12.00 s e continuă ancheta în cazul exploziei de la Mina Uricani, fiind implicaţi atât specialişti de la inspecţia muncii de la Bucureşti cât şi specialişti din judeţul Hunedoara.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)

Adauga un comentariu

*