S-a deschis prima sala privata de tenis de masa

Premiera in sportul bacauan

Sportul bacauan a inregistrat o premiera la sfarsitul lui ianuarie. Pe strada Stefan cel Mare, a fost deschisa prima sala de tenis de masa care apartine unui impatimit al acestui sport, Eugen Carnu.

O sala foarte moderna, cu foarte multe mese de ultima generatie, a fost deschisa in ultima saptamana din ianuarie de un bacauan. Eugen Carnu n-a fost un cine stie ce mare sportiv sau practicant al acestui spoprt, dar l-a indragit din copilarie. Si a reusit sa-i insufle aceeasi dragoste fata de paleta de tenis si mingea de plastic si fiului sau, Eugen Carnu, cel care, desi are doar 12 ani, a si inceput sa castige primele trofee. Asociatia Tenis Club 60, al carui presedinte este Eugen Carnu si-a propus sa promoveze sportul, in special tenisul de masa, o disciplina prea putin practicata in Bacau. “Din cate cunosc, ar exista un fel de club sau asociatie la Scoala 10, din Bacau, dar nu stiu sigur”, spune presedintele Asociatiei Tenis Club 60. Unul dintre obiectivele principale ale acestei asocialtii este si acela de a se face cunoscuta pe plan local. “Dorim sa ne afiliem la Federatia Romana de tenis de masa, in functie si de numarul de copii sau sportivi pe care ii vom atrage spre practicarea acestui sport. Ne-ar trebui cel putin cinci sau sase sportivi. Pentru inceput trebuie insa sa supravietuim. Sala este inchiriata, exista conditii excelente de practicare a acestui sport, dar, repet, trebuie sa ne facem cunoscuti”, spune Eugen Carnu.

Cu acte in regula

Asociatia de Tenis Club 60 functioneaza in deplina legalitate. Cu toate actele si aprobarile la zi. Este o asociatie de tip non profit. Scopul declarat, conform statutului,  este de a “proteja si promova, la nivel local, regional, national si international, a ramurii sportive tenis de masa prin derularea de actiuni, proiecte, programe in domeniul selectiei, pregatirii si participarii in competetiile organizate la nivel local si international a sportivilor , in vederea contribuirii la dezvoltarea acestei ramuri sportive”. De asemenea, Asociatia si-a propus sa urmareasca popularizarea acestui sport in randul bacauanilor si nu numai, in vederea determinarii acestora sa practice aceasta ramura sportiva, atat la nivel de amatori, cat si la nivel de profesionisti. Ce obiective si-a fixat presedintele Asociatiei? “Prin statut, ne-am orientat spre promovarea valorilor sportive si a sportivilor care activeaza in domeniul ramurii sportive tenis de masa, atat in tara cat si in strainatate. Intentionam sa infiintam un club  de tenis de masa si sa-l afiliem la organismele nationale si internationale, sa-l inscriem in campionatul intern, sa organizam competitii de amatori si profesionisti, sa identificam sportivii cu aptitudini in practicarea acestui sport”.

Primul succes?

Desi nu se poate afirma cu certitudine ca unul dintre sportivii acestei asociatii a si obtinut primul succes, totusi, pustiul de 12 ani, Eugen Carnu, fiul presedintelui Asociatiei Tenis Club 60, elev in clasa a V-a a Scolii “Mihail Dragan”, din Bacau, a reusit sa-si invinga toti adversarii intalniti, indiferent ca erau mai mari de varsta ca el, intr-o competitie recenta, la care au participat elevi din clasele V – VIII, de la sase scoli din Bacau. “Este un succes al lui, se pregateste de foarte mult timp cu mine, am amenajat odata o masa de tenis in uscatorul blocului, starnind si invidia unor vecini. Dar ma bucur ca ii place si sper sa continuie pe aceeasi linie”, spune tatal sportivului.

Selectii dar si…agrement!

“Intentionam sa angajam un antrenor de tenis care a practicat acest sport la nivel de performanta. Nu sunt multi in Bacau. De aceea, copiii, fete sau baieti, cu varste intre  7 si 15 ani, cu aptitudini sportive, sunt asteptati in fiecare zi, intre orele 10 –  20, la sala de tenis din strada Stefan cel Mare, nr. 66, in spatele cladirii EON. Cei care doresc sa fie participle la selectie, trebuie sa fie insotiti de unul dintre parinti si sa fie imbracati in tinuta sportiva. Noi le putem pune la dispozitie si palete si mingi, dar e mai bine sa le aiba ei”, spune Eugen Carnu. De semenea, sunt asteptati si adultii care vor sa joace tenis de masa sau sa invete acest sport, intre orele 10 – 23. Cei care doresc mai multe relatii il pot apela pe presedintele Asaociatiei Tenis Club 60 la numarul de telefon 0748.410.355.

Comentarii

  1. MUNTEANU PETRE a zis:

    Fost elev a scolii nr 10 di BACàU, indràgostit de ping-pong de la virsta de 6 anni acum s-a intimplat sà stau in ITALIA de 14 anni si fac antrenor in ROMA la sala federalà di tenis de masà.Imi aduc aminte de cànd jucam la SALA SPORTURILOR la parter sau in sàlile de la fabrica URA cu societatea AURORA .Sunt bucuros sà vàd cà in BACàU tenisul de masà nu a murit si tràieste datorità vouà |!!!!! COMPLIMENTII. Ca sà vedeti activitàti -le melle faceti su FACCEBOK numele meu sau trimiteti un mesg. la adresa email = petretennistavolo@alice.it. Astept de la voi multe mesagii de colaborare sau de comentarii in ceea ce priveste poate pe viitor o colaborare BACàU -ITALIA !! Poate in luna AUGUST vin acasà si as vrea sà và vizitez.INFORMAZIE -tel.fax 0774/615615, celular -3398265240 !!!!

  2. MUNTEANU PETRE a zis:

    AJUTATI-Mà Sà POT Sà IAU CONTACT CU ORGANIZATORII ASOCIAZII TENIS CLUB 60!! MULTUMESC !!

  3. Cătălin Găman a zis:

    – În municipiul Moineşti s-a înfiinţat acum 7 ani un club privat de tenis de masă – ATLANTIS BACĂU, ai cărui sportivi au promovat chiar după anul de debut în div. B a României, în div. A ! fondatori şi jucători, în acelaşi timp, au fost Leonid Parnica, Sorin Irimia, Cătălin Găman ( Moineşti ) şi profesorul Nicolae Ocheană (Bacău ); alţi jucători – Ştefan Surmei ( Bacău), Csaba Kuhn, Atilla Kuhn ( Mureş ), Ciprian Constantinescu, Dan Ghiţă, Rădulescu Dan – vicecampion naţional de dublu, jucător legitimat, ulterior, în Portugalia, Franţa (Bucureşti ). Sponsorul oficial al clubului ATLANTIS BACĂU a fost societatea SERNA TRUST SRL MOINEŞTI, reprezentată de către Sergiu Neagu ;
    – Efortul financiar a fost susţinut şi asigurat de către domnul Narcis Postolache, cetăţean american de origine română, născut în Moineşti, actualmente rezident în USA ;
    – În prezent,
    domnul Sorin Ocheană ( Bacău) este vicepreşedintele FRTM ;

  4. Cătălin Găman a zis:

    Ca urmare a lipsei de implicare a autorităţilor locale, în ideea de consolidare a unui parteneriat sustenabil între sponsorii oficiali şi autorităţi, asociaţia sportivă ATLANTIS BACĂU s-a desfiinţat în anul 2008 ; ulterior, în anul 2010, ca urmare a înfiinţării clubului sportiv municipal Moineşti, în cadrul primăriei municipiului Moineşti, secţia de tenis de masă a fost preluată în structura acestuia ; rezultatele nu au întârziat să apară, CSM MOINEŞTI participând, de altfel, în fiecare an la campionatul şcolar naţional de tenis de masă organizat de către MEC în parteneriat cu FRTM ; edificatoare sunt rezultatele obţinute de către copiii înscrişi în programul de antrenament săptămânal la tenis de masă, copii care s-au impus, în primul rând, în toate competiţiile locale şi judeţene, – Găman Nicoleta / ediţii 2009,2010, 2011 – loc [ 9 – 12 ] la nivel naţional ; Ciobotaru Andrei / ediţii 2010, 2011 – loc [10 – 14 ] la nivel naţional, ; Raluca Malachi / ediţia 2011 – loc [10 – 14 ] la nivel naţional.
    Măsura aşteptărilor şi eforturilor mari ale celor implicaţi în activitatea sportivă cu copii este o continuă provocare ; de la antrenamentele săptămânale, până la includerea şi afilierea secţiei de tenis de masă la FRTM, lăudabile sunt prestaţiile cu mari sacrificii personale ale domnilor Parnica Leonid – preşedintele secţiei, Sorin Irimia, Găman Cătălin şi, nu în ultimul rând, aportul considerabil în activitatea de coordonare a antrenamentelor de către d-na profesoară Mihaela Ciobotaru ( vicecampionă naţională / ed. anul 1985) .
    In mod cert, rezultatele se vor vedea ! atât priorităţile materiale, cât şi o parte suficientă de resurse financiare din bugetul local, nuanţate de fondul psihologic individual al copiilor implicaţi în activitatea sportivă, vor fi prerogative suficiente pentru a asigura sportului o nouă generaţie de sportivi performeri şi nu numai ! căci tenisul de masă, sportul în general, are acea calitate de a desprinde omul din compromisul cotidianului marcat numai de nevoia de a fi prezenţă şi atât ! tenisul de masă, o dată înţeles, devine indispensabil celui care îl practică, asemeni tuturor provocărilor care se vor reuşite !

  5. Monica Caruntu a zis:

    Good job!

Adauga un comentariu

*