Alianta Opozitiei, oficilizata

foto ancheteonline.ro

Ponta si Antonescu au batut palma pentru alianta in biroul lui Nastase. Ponta: Principiul paritatii ramane in vigoare  Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat ca nu exista niciun impediment pentru constituirea, la finalul acestei saptamani, a aliantei dintre PSD si PNL. Liderii PSD, PNL si PC s-au intalnit in biroul lui Adrian Nastase pentru discuta pe marginea protocolului viitoarei aliante politice care a avut loc marti la Palatul Parlamentului. Liderii opozitiei au precizat ca principiul paritatii ramane in vigoare, relateaza Agerpres.

Cei doi lideri ai opozitiei au refuzat sa dea detalii despre denumirea viitoarei aliante sau despre sigla pe care o va avea aceasta.”Astazi (marti -n.r.) am lucrat foarte mult pe texte. E vorba de ceea ce ne propunem sa facem in perioada de opozitie si dupa ce vom schimba atat Guvernul, cat si presedintele tarii, ce ne propunem sa facem pana in 2016 si cu acea agenda pana in 2019. Pot sa spun ca am progresat foarte mult”, a spus liderul PSD.In ceea ce priveste candidaturile la viitoarele alegeri, liderul PSD a spus ca, la principalele functii – presedinte al tarii, premier desemnat si votat de Parlament, presedinti de Consilii Judetene si primar general al Capitalei, „intentia este de a avea un candidat comun care sa castige acele alegeri si care, practic, sa puna bazele viitoarei victorii in campania parlamentara”.Intrebat daca principiul „paritatii” ramane valabil, liderul PSD a raspuns: „De la inceput in aceste discutii am fost egali si tot timpul vom merge pe acest principiu al reprezentarii noastre egale”.El a mai spus ca alianta va nominaliza candidati care, in urma cercetarii sociologice, se dovedesc doriti de oameni.Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a aratat, marti, „suta la suta optimist” in privinta constituirii aliantei cu PSD, afirmand ca nu vede in acest moment „niciun obstacol semnificativ” in calea realizarii acestui demers.Presedintele liberal a mai spus ca protocolul aliantei cu social-democratii va fi „un angajament ferm”, dar va lasa decidentilor locali si centrali ai partidelor membre posibilitatea „sa ia cea mai buna decizie”.”E normal ca fiecare forta politica sa-si adapteze constructia si aceste detalii in functie de avantajele electorale, dar principiul paritatii asa cum a fost anuntat se respecta”, a adaugat Crin Antonescu.

Cum si-au impartit PSD si PNL zonele de influenta

Conform surselor HotNews.ro, Victor Ponta si Crin Antonescu au decis sa participe impreuna la alegerile locale in cele 41 de judete pe sistem 21-20, rezervandu-si dreptul de a-si pastra pozitiile actuale. Astfel, pentru participarea pe liste comune la alegerile locale PSD isi pastreaza cele 16 posturi de presedinti de Consilii Judetene, urmand sa isi completeze diferenta pana la 21 prin stabilirea candidatilor in functie de sondaje. La randul lor, liberalii – care detin 5 functii de presedinti de Consilii Judetene – isi conserva pozitia si isi nominalizeaza tot in urma sondajelor restul de 15 candidaturi pe judete. In cele 20 de judete revenite liberalilor vor fi inclusi si candidatii conservatorilor. Sursele citate sustin ca PNL vor prelua judetele din Ardeal si Banat in timp ce PSD isi rezerva candidaturile pentru  Moldova, Dobrogea si Muntenia. In ceea ce priveste candidaturile la primarii acestea vor fi stabilite in acelasi mod, PSD si PNL pastrandu-si candidatii acolo unde au deja primari in resedintele de judet. In restul oraselor mari si la primariile mici se va decide in urma sondajelor si negocierilor intre filialele locale.Primaria Capitalei ramane in continuare o problema nerezolvata. Sursele Hotnews.ro sustin ca liberalii fac presiuni asupra lui Antonescu de a merge separat la alegerile pentru Bucuresti in timp ce PSD doreste candidaturi comune.Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu s-au intalnit marti in biroul lui Adrian Nastase pentru a finaliza protocolul Aliantei PSD-PNL-PC. Liderii celor trei partide politice au negociat conditiile pentru constituirea Alinatei PSD-ACD. La intalnire au mai  participat din partea PSD, vicepresedintele Constantin Nita, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu dar si negociatorul sef al PSD, Viorel Hrebenciuc. Din partea PNL au fost prezenti secretarul general PNL, Radu Stroe si vicepresedintele liberal Mihai Voicu. Conservatorii au fost reprezentati de liderul fondator al PC, Dan Voiculescu.Din partea PNL au fost prezenti la discutiile cu social-democratii presedintele PNL, Crin Antonescu, secretarul general PNL, Radu Stroe, si vicepresedintele liberal Mihai Voicu. Din partea conservatorilor la reuniune a participat liderul fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu.

Gabriel Vlase, deputat: Trebuie sa dam romanilor speranta ca pot trai aici o viata decenta, fara sa fie umiliti, fara sa fie nevoie sa fie membri de partid, fara sa fie nevoie sa faca parte din clientela PDL. Sambata vom lua decizia finala pentru incheierea aliantei dintre PSD si Alianta de Centru Dreapta, indiferent de incercarile puterii de a bloca acest proiect.

Catalin Mardare, senator: Intre altele, trei obiective majore isI propune PSD. Dam banii inpoi celor carora li s-au luat pe nedrept. Reparam marile nedreptati facute pensionarilor, bugetarilor, celor din mediul privat, tuturor celor carora li s-au taiat veniturile in mod ilegal in acesti doi ani. Reparam economia, cu mecanisme simple, cu accent pe locurile de munca, pe cresterea economica, pe cresterea incasarilor la buget.  SI , nu in ultimul rand pedepsim vinovatii pentru tot ce s-a gresit in acesti doi ani. Multi oameni de la putere au facut abuzuri, si vor trebui sa plateasca, in conformitate cu legea!

Adauga un comentariu

*