Pe ce a mai cheltuit Romania 175 de milioane de euro: sosete, laxative, papetarie

Statul roman a cheltuit anul trecut, in plina criză, aproape 175 de milioane de euro pe maşini, laptopuri, produse de papetărie, şosete şi laxative. Culmea e că Executivul ne-a tot cerut să strangem cureaua, dar nu şi-a urmat propriul sfat. O demonstrează faptul că suma cheltuită in 2010 e mult mai mare decat cea din 2009 cand nimeni nu pomenea de măsuri de austeritate. In 2010, instituţiile statului au aruncat zeci de milioane de lei pe autoturisme, şalupe, aparate de aer condiţionat, telefoane mobile sau obiecte de papetărie.

Printre companiile cu dare de mană s-au numărat şi unele cu probleme financiare majore. CFR Călători a cheltuit un sfert de milion de euro pentru imprimante. La aceste cheltuieli s-a adăugat incă un milion de lei, pentru rechizite, uniforme sau apă minerală. Si Serviciul de Informaţii Externe a cheltuit aproape 88.000 de lei pentru medicamente şi… laxative. La Romsilva s-au cumpărat şosete de 30.000 de lei. Campioni la achiziţia de autovehicule au fost cei de la Loteria Naţională, care au cheltuit 13,3 milioane de lei pentru autoturisme. Ministerul Finanţelor, care efectuează achiziţii şi in numele altor instituţii, a cumpărat autovehicule şi motociclete de 34,8 milioane euro, dar şi cateva şalupe de patrulare. Şi Ministerul Apărării a contractat 50 de autoutilitare in valoare de 1,8 milioane de lei, iar Poliţia Comunitară Bucureşti a achiziţionat vehicule de aproape 3 milioane de lei. In urmă cu un an, premierul Emil Boc cerea ministerelor să nu mai arunce banii pe maşini, mobilier sau alte bunuri. Proiectul de hotărare nu a fost, insă, aprobat de Guvern nici pană acum.

Comentarii

  1. Domnilor ,doamnelor ce exprimare a titlului considerati ca este corecta?

    „Pe ce mai a cheltuit Romania …….. sau

    „Pe ce a mai cheltuit Romania …….

    Iar cand incepeti fraza cu o intrebare de ce puneti doua puncte ca pentru o enumerare?
    Cred ca puteati lucra mai mult la acest titlu sau mai corect puteati alege alt titlu care sa nu fie atat de deranjant ca exprimare …lasa de dorit….

Adauga un comentariu

*