PRM anunţă că va contesta în instanţă evacuarea sediului din strada Emile Zola

Partidul Romania Mare (PRM) susţine că va continua procesele pe care le are pe rol cu RAPPS şi cu Georges Caranfil, iar la începutul săptămânii viitoare, va depune contestaţie la evacuarea PRM din sediul aflat în str. Emile Zola, nr. 2.

PRM precizează, într-un comunicat remis duminică AGERPRES, că în data de 1 februarie se va judeca recursul pentru anularea ordonanţei preşedinţiale de evacuare a PRM, iar în data de 5 mai, se va judeca pe fond, la Tribunalul Bucureşti, procesul pentru anularea dispoziţiilor de punere în posesie, de către RAPPS, în favoarea lui Georges Caranfil.
‘În cadrul proceselor, PRM va demonstra falsitatea actelor prin care Georges Caranfil a fost în posesie şi, de aceea, sperăm ca justiţia să facă dreptate în acest caz’, se mai arată în comunicatul difuzat de PRM.

Pe 4 ianuarie, un executor judecătoresc a sosit la sediul PRM din str. Emile Zola din Bucureşti, însoţit de poliţişti, pentru a evacua sediul PRM, în urma unei noi somaţii emise pe baza unei hotărâri a Judecătoriei sectorului 1.

Încercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, împreună cu mai mulţi membri ai formaţiunii, opunându-se acţiunii executorului judecătoresc.

Principala acuză adusă de liderii PRM este că evacuarea nu este legală întrucât executorul judecătoresc nu a a prezentat o încuviinţare a instanţei în acest sens. Pe de altă parte, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că pe numele lui Corneliu Vadim Tudor a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Sursa AGERPRES

Adauga un comentariu

*