Ce tip de sofer face cele mai multe accidente

Cum reactionezi cand auzi ca vei face un drum cu masina, in calitate de sofer? Te incanta ideea sau imediat incepi sa casti anticipand plictiseala si faptul ca vei fi nevoit sa privesti, kilometru de kilometru, asfaltul sau spatele masinii din fata?
Dupa cum a aratat un studiu realizat in Marea Britanie, mare parte dintre soferi reactioneaza printr-un cascat, intrand in categoria soferilor plictisiti, o treime din total, conform Time. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Newcastle, acestia sunt chiar mai periculosi decat soferii agresivi.
Plictiseala, pe sosea, se traduce printr-un sofat riscant, pentru ca soferul va cauta sa faca experienta mai palpitanta. Rezultatul: aproape de doua ori mai multe accidente decat restul soferilor, dupa cum arata statisticile. In mod deloc surprinzator, acesti soferi sunt, adesea, atat tineri, cat si lipsiti de experienta. Cercetatorii au identificat mai multe tipuri de soferi: cei nervosi, periculosi, tineri si plictisiti (1), cei entuziasti (2), cei carora nu le place sa sofeze (3) si cei care conduc incet si sigur (4). Cei din prima categorie reprezinta cel mai mare pericol pe sosea, anxietatea si energia lor dand nastere unei nevoi de aventura si stimulare, ceea ce, de obicei, se obtine prin viteza mare, chiar si in aglomerarile urbane. Ei sunt si cei care fac cele mai multe greseli la volan, arata studiul. Un alt grup de soferi grabiti este cel format din entuziasti, insa pentru acestia sofatul reprezinta echilibrul perfect intre aventura si relaxare. Pentru ei a conduce inseamna deopotriva provocare, dar si placere. Tind sa depaseasca viteza mai ales cand soseaua este libera, de aceea sunt cel mai putin implicati in accidente dintre toti.

Adauga un comentariu

*