Concediul maternal rămâne de doi ani, iar indemnizaţia minimă de 600 de lei

Concediul maternal va rămâne de doi ani, iar indemnizaţia minimă de 600 de lei. Aşa a hotărât Coaliţia de guvernare în şedinţa de duminică seară, de la Palatul Victoria. Luni, Guvernul va lua decizia finală şi asupra cuantumului indemnizaţiei maximale. O sursă de finanţare ar putea fi taxa pe averile mari.

„Consensul pentru durata de doi ani a concediului maternal şi plafonul minimal de 600 de lei a fost unanim. În cazul plafonului maximal rămâne ca mâine (luni – n.r.) dimineaţă Coaliţia să decidă, pentru că ministrul Muncii a venit cu calculele proprii, noi cu altele şi urmează ca mâine dimineaţă să se mai verifice calculele, să se mai analizeze şi să se ia odecizie”, au precizat surse oficiale, citate de Agerpres.

Surse participante la discuţia coaliţiei de duminică seară au mai declarat că s-a discutat şi despre „Taxa de solidaritate” pe averile mari ca fiind o posibilă sursă financiară pentru indemnizaţia mamelor.

Însă, nu toţi liderii Coaliţiei au fost de acord cu această propunere, pe motiv că Taxa de solidaritate este o propunere legislativă, şi nu un act normativ intrat în vigoare.

Continuarea aici (REALITATEA.NET)

Adauga un comentariu

*