Un fost agent de politie bacauan a mancat… Soric!

Adrian Anton, fost politist bacauan, mutat la IPJ Neamt, este unul dintre politistii care se pot ca l-au invins pe fostul sef al IJP Neamt, Aurelian Soric. Destituit din functie de Aurelian Soric, Adrian Anton a actionat IPJ Neamt in instanta, castigand printr-o sentinta a Tribunalului Mures. IPJ Neamt a facut recurs, insa acesta a fost respins de Curtea de Apel Mures!

Magistratii Curtii de Apel Mures au respins recursul formulat de Politia Neamt si, în aceste conditii a rămas valabilă sentinta Tribunalului Mures, favorabilă fostului politist bacauan.  Instanta a anulat decizia de destituire si a dispus reîncadrarea pe functie. Politia Neamt a mai fost obligată să achite plata drepturilor salariale pe perioada suspendării, dar si a sumei de 5.000 de lei, reprezentînd daune morale.

Început acum aproape doi ani, războiul din justitie dintre agentul Adrian Anton si Politie Neamt, a luat sfarsit. Astfel a rămas valabilă sentinta 200, din 15 februarie 2010, prin care instanta mureseană a dispus anularea dispozitiilor de destituire si de încetare a raportului de serviciu a politistului ca fiind netemeinice si nelegale. Judecătorii mureseni au mai dispus reîncadrarea agentului Anton pe functia avută anterior, obligarea Politiei Neamt la plata drepturilor salariale cuvenite pe perioada suspendării si la suma de 5.000 lei reprezentînd daune morale. Agentul Adrian Anton a fost destituit în decembrie 2008, după ce fusese acuzat de o soferită din Bacău de hărtuire sexuală. Tanăra s-a plans conducerii IJP Neamt că a fost oprită în trafic de agentul Anton, iar acesta i-ar fi făcut avansuri sexuale. Dată fiind gravitatea acuzatiilor, conducerea IJP Neamt a dispus cercetarea prealabilă a politistului si judecarea sa în Consiliul de Disciplină. Ofiterii care au judecat cazul au fost de părere că se impune destituirea subofiterului. Propunerea a fost acceptată de seful Politiei Neamt. Decizia a fost atacată rapid de avocatul politistului, iar procesul a ajuns, după ce s-a aprobat cererea de strămutare, pe rolul Tribunalului Mures. În luarea deciziei de destituire din politie a cantărit si faptul că politistul nu se afla la prima cercetare prelabilă. Anton mai fusese judecat de superiorii săi pentru că nu ar fi încheiat un proces verbal de contraventie si nu ar fi executat ordinele sefilor în cadrul unei actiuni. Cea mai aspră sanctiune primită de subofiter a fost „amanare în gradele profesionale pe o perioadă de 3 ani”. Într-o altă plîngere, politistul a fost acuzat de un avocat nemtean de lovire. În cursul anului 2009, agentul Anton s-a transferat la Serviciul Permise. Politistul sanctionat consideră că este o victimă, iar în acest sens a înaintat mai multe memorii, multe dintre ele ajungînd si pe masa fostului ministru de interne, Vasile Blaga. Cît priveste incidentul avut cu tanăra din Bacău, agentul a spus în fata instantei că la mijloc a fost vorba de o înscenare a superiorilor săi.

Adauga un comentariu

*