Ponta: Opozitia trebuie sa arate romanilor alternative

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a transmis o scrisoare catre liderul PNL, Crin Antonescu, şi catre Daniel Constantin, liderul PC, in care propune crearea unui buget alternativ de catre opoziţie şi ca discuţiile pe aceasta tema sa aiba loc luni. „Va adresez invitaţia de a dedica intalnirea obişnuita a partidelor noastre de lunea viitoare, 6 decembrie, unui obiectiv foarte concret şi urgent, respectiv legea bugetului. Am primit din partea Comitetului Executiv Naţional al PSD mandat pentru a lucra, impreuna cu dumneavoastra, pe datele macroeconomice pe care Guvernul le pune in prezent la dispoziţie şi pentru a realiza o gandire comuna a bugetului pe anul 2011. Este obligaţia noastra, ca partide de opoziţie, nu doar sa aducem amendamente şi critici la proiectul propus de catre actuala putere, dar sa şi conturam o oferta alternativa”, scrie Ponta. In opinia sa, romanii trebuie sa ştie ca, imediat dupa ce va fi dat jos actualul guvern, partidele de opoziţie au soluţii pentru a guverna şi pentru a scoata ţara din criza, respectand indicatorii conveniţi cu FMI, Banca Mondiala şi Uniunea Europeana. El precizeaza ca exista soluţii pentru gestionarea mai eficienta a banilor, atat pentru a acţiuni de relansare economica şi de creare de locuri de munca, dar şi de „blocare a corupţiei şi risipei coordonate de clientela politica a PDL. Ordonatorii de credite vor primi mai puţini bani de la buget in 2011 atat faţa de execuţia preliminata pentru acest an, cat şi comparativ cu bugetul iniţial pentru 2010, rectificat de doua ori, cu excepţia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finanţelor, Dezvoltarii şi Transporturilor. Ponta a declarat dupa şedinţa CExN ca PSD nu va discuta cu Guvernul despre buget, nu va vota „pentru a plati campania PDL şi a doamnei Udrea in interiorul partidului” şi va aduce amendamente la proiect.

Virel Hrebenciuc, deputat: „Este important ca partidele de opoziţie sa colaboreze nu doar pentru a ataca şi critica puterea, ci şi pentru a construi o alternativa credibila şi viabila. Demersul iniţiat de PSD  este unul constructiv. Dorim sa subliniem inca odata ca Romania are nevoie de o opoziţie unita, care sa propuna un proiect alternativ la actuala putere. Romanii trebuie sa ştie ca, imediat dupa ce va fi dat jos actualul guvern, partidele de opoziţie au soluţii pentru a guverna şi pentru a scoate ţara din criza.

Gabriel Vlase, deputat: „Aceasta propunere reprezinta modul prin care opozitia ofera alternativa la felul in care este astazi guvernata tara. Initiativa, desigur, cu amendamentele celor de la PNL si PC,   va demonstra ca exista solutii eficiente de gandire a unui buget care sa vina in sprijinul romanilor. Prioritatea PSD este aceea de a impune o viziune bugetara diferita de cea a actualei puteri, o viziune care sa ţina cont de nevoile reale ale societaţii: sanatate, educaţie, dezvoltare locala. Opoziţia trebuie sa construiasca un buget al dezvoltarii şi nu unul al austeritaţii”.

Catalin Mardare, senator: „ Scrisoarea transmisa de preşedintele Victor Ponta liderilor partidelor de opoziţie este o invitaţia la dialog şi colaborare pe un subiect concret şi foarte important. In actualul context politic opoziţia este practic obligata sa coopereze. PSD, PNL şi PC au intalniri periodice, saptamanale pentru a-şi coordona acţiunile. Este nevoie insa de o colaborare mai structurata şi mai orientata spre proiecte, programe şi politici. Adversarul nostru comun este şi trebuie sa fie acest guvern incompetent şi acest preşedinte autoritar.

Comentarii

  1. Ponta vrea doar sa fure ce a mai ramas din aceasta tara si consider ca acesta este alternativa lui

Adauga un comentariu

*