Primarul PD-L Siler, invins prin K.O.!

Demiterea lui Anton Dobos, considerata ilegala de instanta

Prin HCL nr. 50, din 20.08.2010, primarul PD-L al comunei Nicolae Balcescu, Anton Siler, a  reusit  sa-l  demita pe  viceprimarul PSD, Anton Dobos, invocand motive care de care mai puerile. Prin acea Hotarare, atat primarul Silar cat si consilierii locali au dovedit ca sunt pe langa lege. Viceprimarul Anton Dobos a contestat acea decizie si instanta i-a dat dreptate. Asa ca primarul pedelist s-a facut de…oha!

Anton Siler, primarul de sorginte pedelista al comunei Nicolae Balcescu, a crezut ca i s-a implinit visul atunci cand, in urma unei sedinte de Consiliu Local de la sfarsitul lui august, a reusit sa obtina votul unanim al consilierilor sai in ceea ce priveste demiterea viceprimarului Anton Dobos. Ce sa-i fi casunat atat de tare viceprimarul de a cerut demiterea acestuia? Primul motiv, si cel mai puternic, a constat in  diferenta de orientare politica, cei doi Anton fiind unul membru PD-L, dupa ce trecuse ultima oara pe la PNL, iar cel de al doilea, “sanctionatul”, membru PSD. Din pacate, cum am scris si la momentul respectiv, daca totul s-ar fi desfasurat in conditii legii, nimeni n-ar fi avut ce comenta. Insa Anton Siler, cat  si consilierii sai, au dovedit ca sunt pe langa lege. Sa reluam firul desfasurarii evenimentelor din sedinta de Consiliu Local din 26 august 2010.  La lucrari au participat 13 consilieri, iar primarul Anton Siler  a supus la vot propunerea sa prin care solicita demiterea viceprimarului Anton Dobos, din 11 motive. 11, nici mai multe, nici mai putine. Ca ar fi tolerat comportamentul celui care raspundea de furnizarea apei la Valea Seaca, ca nu s-ar fi preocupat destul de curatenia din comuna, ca n-ar fi prezentat un raport asupra activitatii desfasurate, ca n-ar fi reusit sa-si aduca un coleg de partid, consilier local, la sedinte, ca n-ar fi respectat termenele pentru unele masuri, ca ar fi aprobat o reducere de impozit ilegal, ca angajatii din subordinea sa umblau in stare de ebrietate, ca n-ar fi luat masuri impotriva cetatenilor care nu-si curatau santul, ca n-ar fi intocmit niciun proiect de hotarare in folosul obstei, sau ca ar fi fost implicat intr-un scandal care a ajuns in paginile ziarelor, sifonand astfel imaginea comunei!

S-a votat ca in PD-L, la semnul cu degetul!

Dupa ce a prezentat aceste motive considerate cat se poate de temeinice, Anton Siler le-a cerut celor 13 consilieri locali sa voteze demiterea sau nu a primarului. Si, bineinteles ca aproape toti au ascultat glasul sefului si 12 dintre ei au fost de acord ca Anton Dobos sa plece de la conducerea comunei, unul singur fiind impotriva. Si astfel, viceprimarul Anton Dobos, cu scorul de 12 – 1, a fost demis! Am scris si la momentul respectiv, primarul Anton Siler a dovedit atunci ca nu cunoaste legea dupa care ar trebui sa conduca treburile comunei. Conform acesteia, “motivele care justifica propunerea primarului trebuie aduse la cunostinta consilierilor locali cu cinci zile inainte de sedinta, fiind temeinice”. Ori asa ceva nu s-a intamplat. Mai departe, art. 69, din Legea 393/2004, “Statutul alesilor locali”, intrata in vigoare din aprilie 2009, si pe care primarul ar fi trebuit macar sa o citeasca, daca nu sa o si cunoasca, spune clar: “schimbarea viceprimarului se face pentru abateri grave si repetate savarsite in exercitarea mandatului de viceprimar si se pot aplica urmatoarele masuri: a) mustrare; b) avertisment; c) diminuarea indemnizatiei cu 5 – 10 la suta pe 1 – 3 luni; d) eliberarea din functie”. Ca un adevarat iubitor de sport, primarul a trecut la… atletism, la proba de… garduri, si a sarit peste celelalte trei sanctiuni, ajungand direct la ultima, dand in acest fel dovada de lipsa de fair – play fata de legea dupa care ar conduce, chipurile, comuna! Art. 69, alin. 4, din aceeasi Lege 393, arata ca “aplicarea sanctiunilor de la literele c) si d) poate fi facuta numai daca se face dovada ca viceprimarul a incalcat Constitutia, celelalte legi ale tarii sau a prejudiciat interesele  tarii, unitatii administrativ-teritoriale sau ale locuitorilor”.  Nu stim ca Anton Dobos sa se fi facut vinovat de astfel de abateri! Mai mult, de la sedinta Consiliului Local din 26 august a lipsit chiar cel care urma sa fie sanctionat, aflat in concediu medical, cu acte in regula, desi primarul si sustinatorii sai aveau alte pareri. Legea 53/2003, Codul Muncii, art. 60: “concedierea salariatilor nu poate fi dispusa: a)pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii…”. Ei bine, Anton Siler a demonstrat ca si aceasta lege nu se afla in…biblioteca sa, sau macar pe birou!

Contestatie admisa

Viceprimarul Anton Dobos a declarat imediat dupa sedinta de Consiliu Local ca va contesta hotararea, considerand-o lipsita de temeinicie. Si intr-adevar, a depus o contestatie la Sectia Comerciala si Contencios Administrativ a Tribunalului Bacau. Studiind motivele pentru care a fost demis viceprimarul Anton Dobos, Tribunalul Bacau, Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ a Tribunalului Bacau “prin sentinta civila nr. 598, din 12 noiembrie 2010, admite cererea. Dispune suspendarea executarii HCL nr. 50/26.08.2010. Sentinta este executorie si cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare…”.

Consiliul Local  a fost notificat de viceprimar!

“Subsemnatul Dobos Anton, din comuna Nicolae Balcescu, va notific prin prezenta ca in termen de trei zile de la primirea prezentei notificari sa va conformati sentintei civile nr. 598 din 12.11.2010 emisa de Tribunalul Bacau prin care s-a dispus suspendarea executarii HCVL nr. 50/26.08.2010. In caz contrar voi solicita daune interese de 1.000 lei pe zi intarziere pana la executarea efectiva a prezentului dispozitiv. Mentionez ca in data de 22.11.2010 am depus la sediul dumneavoastra certificatul de grefa care a fost inregistrat la dumneavoastra cu nr. 7769, din 22.11.2010, ora 8.38, insa pana in data de 24.11.2010, nu mi s-a adus la cunostinta ca dispozitivul sentintei civile mentionat mai sus ar fi fost pus in aplicare”, scrie in notificarea catre Consiliul Local al comunei Nicolae Balcescu, facuta prin Biroul executorului judecatoresc Ioan Ciobanu.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. esti un escroc dobos

  2. politia nu se sesizeaza nici ca merge cu masini mari bascule neinmatriculate e mana in mana cu ei le da resturi de mancare de la popas si lui tapalaga ii da de baut si il lasa asa.dobos e un hot

  3. Baieti daca nu gresesc in acest articol este vorba de cu totul altceva decat procesul de constiinta care incercati sa il faceti voi….sunteti cumva judecatori^????Sau cativa dintre consilierii care tin cu dintti la postul lor de corupti?

  4. dreptate si adevar a zis:

    oare chiar nu stim cine este acest individ (dobos)?

Adauga un comentariu

*