Televiziunile generaliste şi de ştiri, obligate să difuzeze emisiuni culturale şi educative – proiect

Televiziunile generaliste vor fi obligate să difuzeze săptămânal cel puţin 120 de minute de emisiuni culturale sau educative, iar posturile de ştiri trebuie să transmită în fiecare săptămână 30 de minute de astfel de programe, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de deputatul PNL Mirel Taloş, informează Mediafax.

Propunerea legislativă iniţiată de deputatul PNL Mirel Taloş modifică şi completează actuala Lege a audiovizualului (Legea 504 din 2002) şi a fost depusă la Camera Deputaţilor în data de 17 noiembrie. Iniţiativa lui Mirel Taloş este susţinută şi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Potrivit propunerii legislative, „programele oferite publicului de radiodifuzorii care difuzează servicii generaliste de televiziune trebuie să rezerve săptămânal cel puţin 120 de minute pentru emisiuni cu conţinut cultural sau educativ”.

Totodată, „programele oferite publicului de radiodifuzori care difuzează programe de televiziune specializate în ştiri trebuie să rezerve săptămânal cel puţin 30 de minute pentru emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ”.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)

Adauga un comentariu

*