Majoritatea românilor nu ştiu care este parlamentarul care îi reprezintă în Legislativ

Majoritatea românilor nu cunosc care este senatorul sau deputatul care îi reprezintă în Parlament, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CCSB, în perioada 18-21 noiembrie, la comanda Asociaţiei „Pro Democraţia”, sondaj care a fost dat publicităţii marţi, informează Mediafax.

Astfel, 78 la sută dintre persoanele chestionate nu au putut să precizeze cum îl cheamă pe deputatul care le reprezintă în Parlament, procentul crescând la 89 la sută în cazul persoanelor care nu îl cunosc pe senatorul ales în colegiul uninominal în care au votat.

De asemenea, la întrebarea „De câte ori v-aţi întâlnit cu deputatul/senatorul care vă reprezintă în Parlament?”, 71 la sută dintre repondenţi au afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în cazul deputaţilor şi 78 la sută în cazul senatorilor.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de populaţie adultă neinstituţionalizată, reprezentativ la nivel naţional, alcătuit din 1.017 persoane, şi are o marjă de eroare de plus minus 3,1 la sută.

Sondajul a fost făcut public în cadrul dezbaterii privind modificarea cadrului legislativ în vederea unificarii practicilor electorale la nivelul tuturor tipurilor de alegeri, organizate, la Parlament, de Asociatia „Pro Democraţia” (APD).

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte din proiectului „Pentru alegeri de nota 10”, implementat de Asociaţia „Pro Democraţia” în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS) şi finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)

Adauga un comentariu

*