Sinteza activităţilor şi rezultatelor obţinute în octombrie

În luna octombrie 2010 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău s-a înscris în efortul general de realizare a obiectivelor şi sarcinilor Jandarmeriei Române, organizând şi desfăşurând misiuni specifice în zona de responsabilitate.Pe linia executării misiunilor de ordine publică, în perioada de referinţă, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a executat  aproximativ 250 de misiuni specifice, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii, având drept scop asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă teritorială, apărarea drepturilor cetăţenilor şi protecţia acestora, apărarea proprietăţii publice şi private, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală. În luna octombrie, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a participat la  o serie de misiuni de asigurare a măsurilor de ordine cu prilejul manifestărilor cultural religioase care s-au desfăşurat în municipiul Iaşi. În perioada 13-16.10.2010, cu prilejul desfăşurării Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, alături de alte forţe, a executat misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice la această manifestare de amploare. De asemenea, în data de 17 octombrie, efective de jandarmi din unitate au participat la misiunea de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural religioase care s-au desfăşurat la biserica Mănăstirii Sf. Golia, aceasta fiind resfinţită în urma renovării .

În ziua de 27.10.2010, un efectiv de peste 250 de cadre militare din unitate au participat la misiunea de asigurare a ordinii publice, cu ocazia desfăşurării mitingului de protest organizat de marile confederaţii sindicale din România, care s-a desfăşurat în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Constituţiei din muncipiul Bucureşti. În perioada supusă atenţiei efectivele aflate în misiune au constatat , atât independent cât şi în sistem integrat aproximativ 20 de fapte cu caracter penal în urma cărora au fost întocmite acte premergătoare care au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

În luna octombrie efectivele angrenate în misiunile specifice au aplicat aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale (avertisment scris sau amendă) , valoarea totală a amenzilor ridicându-se la aproximativ 60.000 lei. În perioada 16.09 – 26.10.2010, la nivelul Garnizoanei Bacău s-a desfăşurat o competiţie sportivă cu ocazia zilei de „25 Octombrie – Ziua Armatei Române”, activitate organizată la sediul Unităţii de Aviaţie Bacău . La această competiţie au participat sportivi şi echipe reprezentative din toate structurile militare din Garnizoana Bacău. Lotul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău a participat la campionatul de fotbal din cadrul competiţiei, unde au fost înscrise un număr de 10 echipe şi a ocupat locul III.

Sinteza misiunilor in municipiile Piatra Neamţ şi Roman

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică , în perioada 16 – 19 noiembrie 2010  au fost organizate şi desfăşurate acţiuni în sistem integrat pe raza localităţilor Piatra Neamţ, Roman, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roşie, Gârcina, Girov, Tămăşeni, Săbăoani, Icuşeşti, Horia şi Gherăeşti. Obiectivul acestor acţiuni de amploare a fost prevenirea activităţilor infracţionale , creşterea vizibilităţii elementelor din dispozitivele de ordine publică, prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor din patrimoniul public şi privat. În acest sens s-a acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, combaterea faptelor penale comise cu violenţă, descurajarea intenţiilor infracţionale şi contravenţionale, depistarea , identificarea şi sancţionarea persoanelor care , prin conduita lor, încalcă prevederile legale. La aceste misiuni, alături de forţele implicate au participat , zilnic, aproximativ 80 de jandarmi din cadrul unităţii; în ziua de 18 noiembrie 2010, în localitatea Roznov din judeţul Neamţ, au fost suplimentate aceste forţe cu o subunitate de intervenţie din cadrul unităţii pentru menţinerea ordinii publice , asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă , prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional precum şi pentru restabilirea ordinii publice în caz de nevoie.

Pe timpul desfăşurării acestor misiuni au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în 29 de situaţii, 7 cu avertisment scris şi 22 de sancţiuni cu amendă , în valoare totală de aproximativ 3000 lei.

Adauga un comentariu

*