Acţiuni în sistem integrat pentru creşterea gradului de siguranţă publică

În perioada 19 – 21 noiembrie,  în judeţul Bacău se organizează acţiuni în sistem integrat,  pentru prevenirea şi descurajarea faptelor penale ori contravenţionale şi pentru siguranţă publică.Peste 100 de poliţişti de investigaţii criminale, de poliţie rutieră,  de ordine publică şi investigarea fraudelor  în colaborare cu jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii au desfăşurat, în ziua de 19.11.2010, acţiuni în sistem integrat în urma cărora au fost constatate 11 infracţiuni.Poliţiştii i-au sancţionat pe cei care au încălcat unele norme de convieţuire socială, ordine şi linişte publică – fiind constatate 11 abateri la Legea nr. 61/1991, dar şi 14 abateri prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Au controlat peste 200 de autovehicule şi s-au constatat, pe linie rutieră, 157 de abateri de la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au reţinut,  în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 6 de permise de conducere.A fost identificat şi prins G. Andrei, de 18 ani, care în noaptea de 18/19.11.2010, a sustras radiatoarele din 4 autoturisme. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar din cercetări s-a mai stabilit că acesta a mai săvârşit un număr de  opt furturi din auto, comise în perioada 08-19.11.2010. Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă. Parchetul si-a însusit propunerea, iar Judecătoria Bacău, a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 25 zile. A fost despistat T. Daniel, de 36 ani, din Moineşti, care  poseda  mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea.

El  are de executat o pedeapsă de 6 luni pentru săvârşirea de infracţiunii silvice.T. Daniel a fost depus în arestul I.P.J. Bacău. A fost depistat în trafic,  M. Victor Mihai, de 54 ani, care conducea un autoturism  în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice .In urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,85 MG/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sînge pentru stabilirea alcoolemiei. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală. M. F. de 17 ani, din judeţul Dîmboviţa,  a fost prins în flagrant în timp ce se afla  fără drept în locuinţa unui cetăţean din comuna Letea Veche, încercând să sustragă bunuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat iar tânărul a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arstare preventivă.

Adauga un comentariu

*