10 motive pentru care Guvernarea B.U.B.A. trebuie sa plece

Motiunea de cenzurã depusã la Parlament, la începutul acestei sãptãmâni cuprinde zece motive pentru care «guvernarea Bãsescu-Udrea-Boc- Anastase» (BUBA!) trebuie sã plece.

Primul motiv pentru care semnatarii motiunii considerã cã actuala guvernare trebuie sã plece vizeazã faptul cã actualul Guvern nu mai respectã Programul de guvernare aprobat de Parlament, la investiturã, în decembrie 2009, mai ales în ceea ce priveste luarea mãsurii de crestere a TVA. Al doilea motiv invocat este legat de faptul cã actualul Guvern “a declansat un rãzboi economic împotriva românilor”, iar guvernarea BUBA a produs un dezastru generalizat în economie, prin sugrumarea cu taxe si impozite aberante a liberei initiative si a investitiilor în mediul privat, mãsurã care a generat cel de-al treilea motiv pentru care parlamentarii opozitiei au semnat si sustinut motiunea de cenzurã. Al patrulea motiv pentru care se considerã cã Guvernul actual trebuie sã plece priveste politica “haoticã” si fiscalitatea “excesivã”. Faptul cã actuala guvernare a luat mãsuri prin care umileste toate categoriile de cetãteni, fiind pentru prima datã, dupã 1990, când românilor le scad, practic, toate veniturile nete câstigate pânã în prezent reprezintã al cincilea motiv invocat în document. Al saselea motiv priveste faptul cã tara este condusã spre colapsul social, în conditiile în care actualul Guvern a generat cel mai mare grad de conflict si de contestare din ultimii 15 ani si un val de nemultumire publicã fãrã precedent, astfel încât nu a fost categorie socialã care sã nu fi protestat si sã nu îsi fi cãutat dreptatea în stradã. Al saptelea motiv prezentat de deputatul Adrian Solomon are în vedere faptul cã actualul Guvern este singurul din Europa care a cerut limitarea drepturilor cetãtenesti. “Guvernarea Bãsescu-Udrea-Boc-Anastase a instalat în România un sistem clientelar care cãpuseazã institutiile statului si acesta este al optulea motiv pentru care considerãm cã Executivul trebuie demis. Al noualea motiv priveste faptul cã actuala guvernare a inoculat sentimentul de fricã de represalii, specific regimurilor totalitare, pentru a încerca sã se mentinã la putere cu orice pret. Actualul primministru trebuie sã plece pentru cã a oferit pe tavã lui Traian Bãsescu guvernul pe care îl conduce, reusind sã-l steargã din paginile Constitutiei, de la capitolul putere executivã.

Comentarii

  1. Nu sunt inregimentat politic (Multumesc lui Dumnezeu!), dar vad ca suferiti de JIGODISM. De cand a iesit Base presedinte, spre disperarea voastra, ati uitat si voi de poporul asta si v-ati concentrat la felul in care trebuie sa luptati sa distrugeti PD-L si nu cum sa scoateti tara din rahat. Scuzati-ma. Nici unii, nici ceilalti nu sunteti buni de nimic si nu va vrem in fruntea tarii! Sunteti cu totii o rusine pentru natia asta!

Adauga un comentariu

*