Dinamo – Oţelul Galaţi, scor 1-2, în Liga I

Formaţia Dinamo a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), de echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I, şi rămâne fără victorie în campionat de la 21 august, din runda a V-a.

Golurile formaţiei Oţelul au fost marcate de Sălăgeanu ’45 şi Silviu Ilie ’74. Pentru Dinamo a înscris Cătălin Munteanu, în minutul 71.

Fotbalistul echipei gazdă, Liviu Ganea, s-a accidentat încă de la începutul meciului, în minutul 3. El a fost schimbat, patru minute mai târziu, cu Andrei Cristea.

Centralul Cristian Balaj a acordat penalti pentru Oţelul Galaţi, în minutul 22, la un fault al lui Dolha la Antal, scăpat pe contraatac pe partea dreaptă. Penaltiul a fost executat tot de Antal, dar portarul dinamovist Emilian Dolha a apărat.

0-1: Sălăgeanu a deschis scorul, în minutul 45, cu un şut din lovitură liberă de la 24 de metri, care a fost deviat de zidul dinamovist.

1-1: Cătălin Munteanu a egalat, în minutul 71, reluând cu capul în poartă din 10 metri, după o centrare a lui Andrei Cristea de pe partea dreaptă.

1-2: Silviu Ilie a readus Oţelul Galaţi în avantaj şi a stabilit rezlutatul final, 2-1, reluând cu capul pe lângă Moţi, de la 8 metri în dreapta portarului Dolha, după o centrare a lui Viglianti.

Dinamo a rămas în inferioritate numerică, în minutul 89, când Andrei Cristea a fost eliminat pentru un fault la Râpă.

Dinamo Bucureşti: 12. Dolha – 3. Rubio (15. Dănciulescu ’81), 25. Scarlatache, 4. Moţi, 16. Bordeanu – 22. Torje, 29. N’Doye, 7. C. Munteanu, 20. Ad. Cristea (9. Niculae ’56) – 10. Alexe 19. L. Ganea (17. An. Cristea ‘7). Antrenor: Ioan Andone.

Oţelul Galaţi: 12. Grahovac – 3. Râpă, 16. Sîrghi, 18. Costin, 23. Sălăgeanu – 8. Antal (7. Iorga ’61), 26. Neagu, 29. Giurgiu, 14. S. Ilie (30. Perendija ’84) – 37. Viglianti, 10. Paraschiv (27. Pena ’81). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonaşe galbene: Dolha ’22, Scarlatache ’41, N’Doye ’43 / Bordeanu ’47, Sălăgeanu ’67

Arbitri: Cristian Balaj (central) – Dorin Mudura, Florin Păunescu (asistenţi) – Dragoş Istrate (rezervă).

Observatori: Laszlo Sajtos, Dan Ionescu.

La meci au asistat aproxiamtiv 5.000 de spectatori, între care şi 200 de suporteri ai formaţiei Oţelul Galaţi.

Suporterii dinamovişti au afişat următoarele bannere: „De 2 lei jucaţi, 2 lei valoraţi”, „Borcea toate scaunele goale sunt rezultatul muncii tale”. „GARAT > Giovani”, „Sclavul domnului giovani, ciocul mic… numără banii”.

Tehnicianul echipei Oţelul, Dorinel Munteanu, a fost înjurat de suporterii dinamovişti în repriza a doua.

După fluierul final al partidei, jucătorii formaţiei gălăţene au făcut hora la centrul terenului, iar suporterii de la peluza Cătălin Hâldan au afişat din nou bannerul „De 2 lei jucaţi, 2 lei valoraţi”.

Jucătorii gălăţeni au ieşit de pe teren în aplauzele spectatorilor de la tribuna a II-a.

Dinamo nu a mai obţinut o victorie din etapa a V-a, când s-a impus, cu scorul de 6-2, în meciul din deplasare cu FCM Târgu Mureş.

Adauga un comentariu

*