Alegeri la PSD Bacau

Week-endul trecut a fost plin pentru organizatia PSD Bacau. Vineri, in prezenta parlamentarilor Viorel Hrebenciuc si Gabriel Vlase, organizatia de tineret TSD si-a ales un nou birou de conducere. Cosmin Necula a fost votat presedinte. Sambata a fost randul  femeilor PSD sa se intalneasca in cadrul Conferintei de alegeri.

Tinerii bacauani au ales un mod inedit de a-si prezenta activitatea din ultimii 5 ani : un clip video pe fundal musical cu celebra CHE GUEVARA. Cosmin Necula, presedintele organizatiei TSD, a anuntat ca va candida la functia de presedinte al Consiliului National TSD. Din echipa sa fac parte nume noi de tineri, unii implicati in trecut sau in prezent in diverse functii administrative: Costel Dunava, Alin Nastasa, Adrian Fratiman, Bogdan Seto, Anca Marcovici,  Sorin Pravat, Irina Anghelina, Roxana Turcea, Valentin Bucur, Razvan Serea, Bogdan Ilisanu, George Neagu sau Bogdan Chiscoci. “E vremea sa porniti pe drumul vostru in viata politica. Astea inseamna ca trebuie sa va asumati responsabilitati. Aveti sansa ca in PSD Bacau usile partidului au fost permanent deschise tinerilor”, a spus Viorel Hrebenciuc.

Sambata, in prezenta Rovanei Plumb, presedintele femeilor PSD, 150 de bacauance s-au intrunit in cadrul Conferintei de alegeri. Au vorbit si au acuzat felul in care este guvernata astazi Romania primarii Margareta Luncanu( Secuieni),  Rodica Odobisteanu, (Buhoci) si Gabriela Iacobescu( Podu Turcului). Aceeasi linie a discursurilor le-au avut senatorul Elena Mitrea, fostul deputat Minodora Cliveti, consilierul local Gabriela Zaharia. Dorian Pocovnicu a tinut sa precizeze ca pe perioada mandatului de prefect a avut cele mai fructuoase colaborari cu institutii publice conduse de femei.  Ana Marchis a fost votata in unanimitate pentru un nou mandat de presedinte. “Sigur ca activitatea noastra de aici incolo o doresc unca cat mai efficienta, cu rezultate vizibile pentru PSD”, a precizat Ana Marchis.”2010 este Anul European de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale, iar saracia are o dimensiune de gen: una din cinci femei din UE traieste in saracie, acest lucru fiind valabil si pentru unul din sapte barbati” , a declarat Rovana Plumb, subliniind ca femeile din Estul Europei sunt mai afectate de saracie in comparatie cu cele din Vest, in special in zonele rurale. (Cristi A.)

Adauga un comentariu

*