Serea a albit în puşcărie!

Eliberat după cinci luni de la arestare, arbitrul care împărţea dreptatea la Steaua – Dinamo arăta  îmbătrânit faţă de momentul în care era convocat la DNA.

Zi mare pentru Ionică Serea. După aproape cinci luni de arest, fostul arbitru a părăsit ieri Penitenciarul Colibaşi. A făcut-o însă fără niciun zâmbet, pentru că problemele nu au trecut, urmând să fie judecat în libertate. Miercuri, magistraţii Curţii de Apel Piteşti respinseseră ca neîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Ionică Serea. Joi,  avocaţii arbitrului acuzat de luare de mită au făcut însă recurs, demersul lor având succes. Prin urmare, după prânz, cu o geantă sport pe umăr de parcă ar fi plecat într-o deplasare, Serea s-a urcat la Piteşti într-un microbuz de Bucureşti. Nu a avut la el nici telefon mobil, astfel că a fost nevoit să telefoneze de la un post fix din Piteşti şi să convină cu cumnatul său să-l preia de la Bucureşti, din faţa Gării de Nord.

Prima declaraţie: „Mă enervaţi toţi!”

Reporterii ProSport au regăsit la gară un Serea şocant de încărunţit faţă de momentul în care era dus cu cătuşe la sediul DNA Piteşti. Încruntat, în momentul în care a văzut că era aşteptat de ziarişti, acesta a grăbit pasul. A făcut un popas la toaleta gării, din care a ieşit răstindu-se: „Nu am ce să declar. Lăsaţi-mă, că mă enervaţi voi toţi!” Apoi s-a urcat grăbit într-o maşină şi a plecat spre Focşani. Nu înainte de a mai arunca peste umăr o lecţie de morală: „Înţelegeţi că mi-a fost greu… Nu e un subiect despre care să vorbesc de parcă aş da relaxat un interviu. Voi chiar nu ştiţi ce înseamnă intimitatea”.

5 luni fără o săptămână a petrecut Ionică Serea în arest

Arestat pe 30 aprilie alături de confratele Marius Martiş, Ionică Serea a fost trimis în judecată pe 21 mai pentru fapte de corupţie, alături de Martiş, Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă. În dreptul lui Serea se reţine faptul că ar fi primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermedierea lui Făcăleaţă şi a lui Martiş, pentru a o favoriza pe FC Argeş într-o partidă de campionat cu Steaua. Dacă Serea a fost eliberat ieri, Martiş nu a primit aceeaşi veste bună, rămânând în penitenciarul de la Colibaşi.

Adauga un comentariu

*