Mircea Badea, amendat cu 20.000 de lei

Ameninţa cu “nasoale” numai că nasoalele i-au bătut la uşă sub forma unei amenzi usturătoare primite cadou de la CNA.

Motivul?

Uzitează de un vocabular mult prea colorat şi-i vin pe limbă mult pre uşor ameninţări…

Postul Antena 3 a fost amendat cu 20.000 de lei de către CNA, pentru emisiunea În gura presei din 25 august, în care Mircea Badea a folosit un limbaj “injurios” şi a adresat ameninţări primului ministru, căruia i-a spus că îi va face rău dacă va avea posibilitatea.

“Domnu’ Piti, domnu’ Boc, deci eu vă promit că, dacă eu, personal, în această viaţă, a mea şi a dumneavoastră, mă rog, porţiunea care se intersectează, că poate eu mor înaintea dumneavoastră, poate dumnevoastră înaintea mea – să gândim pozitiv -, deci eu, dacă în această viaţă o să am ocazia, eu, personal, o să vă fac rău. Repet, poate nu m-aţi înţeles: eu, un cetăţean din România, dacă în această viaţă voi avea prilejul, nu voi ezita nicio secundă să vă fac oricât de mult rău pot.”

Înţeleg să critici politicieni, piţipoance, blogări sau pe Huidu, dar când ajungi să ameninţi, ajungi să nu fii cu nimic mai bun ca cei pe care îi critici…

Toată tărăşenia a pornit de la o reclamaţie care a ajuns la CNA:

“Limbajul folosit, jignitor (ministrul Vlădescu numit “Oli”, de la Oligofren, ministru Şeitan numit “Seni” sau “Dobi”), alegătorii sunt numiţi cretini, a culminat cu o ameninţare la adresa primului ministru, explicită «Boc, îţi fac rău», ameninţare repetată. Ameninţarea este infracţiune, conform art. 193 cod penal, iar limbajul injurios sau licenţios (…) pun sub semnul întrebării sănătatea mintală a prezentatorului-realizatorului (…) Este pentru a suta oară când persoane absolut onorabile sunt făcute în această emisiune «cretini», «imbecili», «idioţi», «dobitoci», mizeria a început să depăşească orice închipuire! Totul devine de-a dreptul insuportabil, pentru că doar din ipocrizie se poate spune că ai opţiunea telecomenzii. Dacă un om urmăreşte o asemenea deversare de injurii, el trebuie protejat.”

Spuneţi că nu este aşa! Ia număraţi de câte ori foloseşte acele cuvinte!

Cum se apără Mircea Badea în faţa acestor lucruri? Ca un copil de doi ani, apelând la basme:

“Aş vrea să-i spun lui Oli, ăsta, l-am poreclit aşa, un diminutiv simpativ, ca Oli de la Poli, nu e nimic jignitor în asta (…) Olăroiu nu s-a supărat că-i zice lumea Oli, care-i problema? (…) I-am zis lui Şeitan Dobi? Păi Dobi e un super personaj din «Harry Potter»”.

Deci dacă-i spunem că este “Dobi” nu se oftică, nu?

Nu, pentru că este ocupat să conteste amenda, ba chiar se gândeşte la posibilitatea depunerii unor plângeri penale:

“Am primit o amenda de doua sute de milioane de la CNA. Sigur ca postul Antena3 ii va da in judecata si analizez si posibilitatea unor plangeri penale pentru abuz in serviciu pentru cei care au votat cacanaria. Asa cum am castigat data trecuta in instanta, o voi face si de aceasta data.”

Aşa cum a câştigat o dată, sper să nu mai câştige şi-a doua oară!

Şi cum am mai spus, critică nenică, că merită să fie arătaţi cu degetul, dar niciodată n-o să aprob un limbaj ca al lui. Hai, îneţeleg că mai ai scăpări, dar ce-i cu ameninţările?

PS: Vă rog să mă scuzaţi dacă am fost prea critic, am uitat pentru un moment că este jurnalistul anului…

Sursa RIMEL.RO

Comentarii

  1. „Si cum am mai spus, critică nenică, că merită” …. halal exprimare si la tine, domnule jurnalist

  2. DE fapt , ce vrea Dnul Badea ? Din ce lume vine la un post de televiziune , ca sa o faca pe marele pamfletar sau si mai grav, se considera justitiarul Romaniei . Totul este de prost gust , seamana cu teoria unui bolnav psihic egocentrist ; un lipsit de cei sapte ani de acasa , si se mai lauda ca mama domniei sale este cadru didactic . Mania grandorii care il cuprinde e prea mare si intr-o zi oglinda in care se tot admira se va sparge dureros pentru el . Eu il consider o insecta infecta , de o mediocritate crasa , care imi lasa un gust amar cind il ascult si ma gindesc cu tristete ca minutele emisiunii sunt deplorabile
    prin felul cum le foloseste . Lasati domnilor de la Antena 3 loc altcuiva , cu bun simt , care sa ne ofere cu adevarat ceva instructiv si folositor ; un om sarmant , cu carisima de moderator Cine are nevoie de atita venin si razbunare cit are Dnu; Mircea Badea in gusa lui . Infatuarea si pierderea masurii de sine nu poate duce la nimic bun .Sincer , eu il compatimesc .Sa fie oare modelul etalon a tinerilor din generatia sa?

Adauga un comentariu

*