Doina Melinte calca in picioare sportul bacauan

Directorul SCM Bacau, Relu Auras, a fost demis peste noapte de Doina Melinte, presedinte al ANTS. In schimbul acestui efort politic, sala de sport din comuna Nicolae Balcescu a fost botezata cu numele fostei atlete.  In cadrul ANTS nimeni nu a putut oferi motivele pentru care Melinte a semnat decizia de destituire. Interesant este ca, dupa ce mai fusese destituit si anul trecut, prin aceleasi intereventii politice ale Doinei Melinte, Auras si-a recastigat locul de munca in instanta. Sportivii si antrenorii de la SCM sunt indignati ca institutia lor a fost transformata intr-un ring politic, culmea, de o fosta glorie a sportului bacauan.

De cand a intrat in PDL si a avut o ascensiune destul de pronuntata pe linie politica, cunoscuta atleta bacauana nu se poate lauda ca a facut prea multe pentru Bacau, care o lansase pe ambele taramuri, si cel sportiv si cel politic. Ce a facut Doina Melinte de cand este sefa sportului? Potrivit colegilor de la „prelungiri.ro”, „a  vizitat orasul de cateva ori, a trecut pe la Sala Sporturilor sa vada daca mai e tonomat de cafea, iar cand a vazut ca nu mai exista asa ceva, a fost obligata sa-si petreaca programul, platit din bani publici, la sediul Partidului Democrat Liberal, de pe strada Vasile Alecsandri, din Bacau, unde cafeaua e dulce si mult aduce”. Iar acum urmeaza bomba: Melinte l-a demis pe Relu Auras, presedintele SCM Bacau si incearca sa-l puna in locul lui pe un fost consilier juridic al DJS Bacau, Marius Ciprian Marin, actualmente consilier la minister.  Se pare ca in schimbul acestui „efort” , PDL a crezut de cuviinta sa ofere „cadou” numele unei sali de sport fostei atlete.

De la Los Angeles, pe peretii scorojiti ai unei sali din Nicolae Balcescu

Primarul comunei Nicolae Balcescu, Anton Siler , a mai adus o ofranda partidului in care s-a refugiat inaintea alegerilor locale, fiind dat afara din PNL. A trecut la PDL iar acum, drept multumire pentru sprijinul acordat in campanie, a botezat sala de sport cu numele atletei bacauane, Doina Melinte, al carui nume a ramas gravat cu litere de aur  si argint la Olimpiada de la Los Angeles 1984. In cadrul unei ceremonii cu vadit iz politic, in comuna Nicolae Balcescu a fost inaugurata sala de sport. I s-a pus numele „Doina Melinte”. Am incercat sa aflam daca intre atleta bacauana si comuna Nicolae Balcescu exista vreo legatura, daca a trecut pe-acolo, daca a facut ceva in mod deosebit pentru locuitorii acestei zone, incat sa-i fie trecut numele pe frontispiciul salii se sport.  N-am gasit nimic ce ar putea indreptati aceasta initiativa a primarului. „Consiliul de Administratie al scolii a venit cu aceasta  propunere. Am preluat initiativa lor si am intocmit un proiect de hotarare pe care l-am supus aprobarii Conslilului Local. Propunerea a fost votata in unanimitate. In fond, ce e gresit in asta? In comuna n-am gasit vreun locuitor care sa fi facut un lucru mai bunj, ca propuneam numele lui. Va rog sa nu interpretati lucrurile din punct de vedere politic, pentru ca n-a fost vorba despre asa ceva”, a declarat vizibil incurcat Anton Siler.

Relu Auras: „Este o fatarura josnica”

Este o facatura josnica, iar ceea ce este regretabil si ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca acest lucru vine de la un fost sportiv, cu care ma cunosc de peste 30 de ani. Este deranjant ca o fosta atleta cu un palmares meritoriu a uitat sa gandeasca ca un sportiv si se comporta ca un politician obscur. Daca in 2009, cand am fost demis la gramada, am picat impreuna cu 5.000 de directori din toata tara care n-aveau carnet de membru PDL. Acum e ceva clar directionat pe mine si e regretabil ca acest atac vine chiar din partea Doinei Melinte. Faptul ca ea semneaza nota e relevant, pentru ca, in mod normal, un director de club nu poate fi revocat decat printr-un ordin al ministrului. Din informatiile pe care le detin am inteles ca intentioneaza sa-l puna director pe Marius Marin, consilierul juridic pe care l-a avut la Directie si, pe care, l-a si luat apoi la Minister.

Prima data am castigat in instanta si au fost nevoiti sa ma reprimeasca. Acum, dupa doar patru luni de la revenire, mi-au trimis un audit intern. A fost un control de rutina, care nu a scos la inveala cine stie ce „inginerii” financiare, ci doar cateva aspecte banale, cum ar fi ca arhiva nu este indosariata si ca din dosarele angajatilor lipseau certificatele de casatorie. Nu-mi vine sa cred! A fost si ea spotiva, e de aici, din Bacau, dar acum gandeste altfel”, declara presedinte SCM Bacau, Relu Auras. „Cariera pe care o am in spate si performantele pe care le-am realizat cu sportivii mei de-a lungul vremii nu au culoare politica si nu mi le poate lua nimeni. Tocmai de aceea sunt decis sa actionez, din nou, aceasta decizie in instanta. Am intrat cu fruntea sus in sport in sport si asa voi fi mereu”, a conchis maestrul emerit al sportului, Relu Auras.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*