Poliţiştii afiliaţi la „Pro Lex” anunţă că vor participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” anunţă că cei pe care-i reprezintă se vor alătura angajaţilor din economie, ordine publică şi siguranţă naţională care vor picheta vineri sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Vineri, 24 septembrie, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor «Pro Lex» se va alătura celorlalţi protestatari din economie, ordine publică şi siguranţă naţională pentru mitingul de protest din Piaţa Victoriei „, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei remis, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX.

Mai mult, în document se precizează că membrii „Pro Lex” sunt dispuşi să continue acţiunile de protest chiar şi după data de 24 septembrie, dacă nu vor constata o îmbunătăţire a condiţiilor de salarizare şi de muncă.

„Indiferent de apartenenţă, reprezentanţii tuturor organizaţiilor sindicale şi profesionale ale poliţiştilor şi personalului contractual din MAI fac tot ce le stă în putinţă pentru organizarea, mobilizarea şi asigurarea participării tuturor poliţiştilor care au înţeles că numai prin ieşirea în stradă la proteste mai pot schimba ceva”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii „Pro Lex” amintesc totodată că membrii sindicatului sunt nemulţumiţi de „degradarea situaţiei sociale ca urmare a tăierii veniturilor cu 25 la sută”, de lipsa logisticii necesare pentru activitatea profesională de zi cu zi, de faptul că fac ore suplimentare fără a fi plătiţi pentru asta, de creşterea vârstei de pensionare şi de eliminarea „nedreaptă” a pensiilor speciale „aferente statutului lor”.

Pe de altă parte, Federaţia Naţională a Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FNPPC) a adresat tuturor poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, indiferent de organizaţia sindicală, invitaţia de a participa la mitingul din Piaţa Victoriei organizat de Confederaţia „Cartel Alfa”.

Biroul Executiv al FNPPC a cerut, miercuri, şefilor sectoarelor de poliţie din Bucureşti să înlesnească participarea sindicaliştilor la mitingul care va avea loc vineri, în Piaţa Victoriei.

Sursa MEDIAFAX.RO

Adauga un comentariu

*