Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, nemulţumite de rezultatul discuţiilor cu Emil Boc

Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, în urma întâlnirii de sâmbătă cu premierul Emil Boc, susţinând că nu au obţinut decât promisiuni care nu sunt legate de bani” şi că Guvernul ar intenţiona să îngheţe salariul minim pe următorii ani.

Preşedintele Cartel-Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria, că sindicatele i-au comunicat premierului că nu se pune în discuţie anularea acţiunilor de protest pentru perioada următoare.

„Am constatat o lipsă de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreşte combaterea evaziunii fiscale. Vor să îngheţe salariul minim pe următorii ani , ceea ce înseamnă o stimulare a evaziunii fiscale, justificând că nu au capacitate. În sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajaţii vor fi penalizaţi şi în 2011”, a spus Bogdan Hossu.

Liderul sindical a arătat că procenul prevăzut pentru cheltuielile pentru învăţământ şi sănătate – sectoare prioritare – va fi diminuat până în 2013, astfel că se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB, ceea ce însemană o reducere a puterii de utilizare a banilor care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducerea numărului de anagajaţi.

Adauga un comentariu

*