Politistiii „sfatuiti” de superiori: „Nimeni nu misca-n front!”

IGPR atrage atentia politistilor care vor sa iasa in strada luni, 20 septembrie, pentru a protesta, că le este interzis să participe la greve si că serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu. Mai marii institutiei le sugerează să-si exprime nemultumirile în timpul liber.

Miscările de protest ale politistilor, care vor incepe  luni, 20 septembrie, nu sunt pe placul sefilor de la Inspectoratul General al Politiei Române. Intentia membrilor Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual de a limita activitătile politienesti în semn de protest fată de subfinantarea sistemului, scăderea lefurilor etc, nu este văzută cu ochi buni de sefii de la Bucuresti. Ca răspuns la decizia politistilor, IGPR-ul a emis un comunicat în care atrage atentia oamenilor legii să protesteze respectînd legea. Cu alte cuvinte, politistilor nemultumiti le-a fost arătată pisica, fiind avertizati să nu comită greseli. „Conducerea Politiei Române, atat la nivel central, cat si la nivel local se află într-un permanent dialog cu organizatiile sindicale reprezentative. Activitatea politistului este strict reglementată de către prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Române, ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului si ale H.G. 991/2005 privind aprobarea Codului de Etică si Deontologie a Politistului. Aceste acte normative prevăd faptul că serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, iar politistului îi este interzis să declare sau să participe la greve. De asemenea, politistul are datoria de a răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, avand obligatia să intervină cu promptitudine pentru solutionarea acesteia, în conformitate cu prerogativele specifice functiei publice pe care o detine. Politistii îsi pot exprima nemultumirile, în timpul liber, conform prevederilor legale. În continuare suntem deschisi la orice formă de dialog si analiză, pentru ca împreună cu organizatiile sindicale si organizatia profesională să găsim cele mai bune solutii“, se arată în comunicatul Biroului de Presă al IGPR.

Politistii bacauani ignora sfaturile primite de la sefi!

Luni, 20 septembrie politistii bacauani vor intra in  greva. A spus-o insusi liderul de sindicat, Marian Pavel. Ei nu vor mai aplica amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai lucra la dosarele penale si nu vor mai patrula. Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), filiala Bacau, Marian Pavel, mai spune ca „diminuarea salariilor cu 25 la suta si posibilitatea ca posturile sa fie restructurate incepând de la 1 ianuarie 2011, ne-au facut sa intram in greva. Ne-am propus  sa muncim si noi cu 25 la suta mai putin. Actiunile noastre de protestt constau in aceea ca lucratorii  Politiei Rutiere vor merge pe teren, dar nu vor aplica  sanctiuni contraventionale si nu vor defluidiza  traficul. Noi nu vrem acest lucru, ci guvernantii si  Parlamentul, adica acei care ne-au diminuat salariile”. Nici agentii de la Ordine Publica nu vor mai patrula pe traseul stabilit, ci vor sta intr-un punct fix. Doar in cazul in care se vor produce evenimente grave, ca de exemplu accidente de circulatie, doar atunci politistii vor interveni. „Salariul mediu net al unui politist bacauan este 1000 de lei. Am anuntat comanda  Inpectoratului de Politie Judetean Bacau de intentiile de protest ale noastre”, spune Marian Pavel. Se pare insa ca lui Vasile Oprisan, inspectorul sef al IPJ Bacau, nu i-a ajuns la ureche aceastas informatie, intrucat ne-a declarat ca „nu mi s-a adus la cunostinta nimic despre acest lucru si nu stiam de aceste masuri de protest, pe care politistii intentioneaza sa le faca. Ei sunt platiti sa-si faca datoria si sa-si indeplineasca atributiunile de serviciu. Nu stiu cine o sa-i plateasca pentru perioada in care nu lucreaza”. Marian Pavel spune insa ca, oricum, greva va avea loc, indiferent daca inspectorul sef este de acord sau nu. „Fiecare raspunde pentru actiunile sale. In cazul celor care nu-si vor face datoria se vor dispune masuri. Daca vor veni la serviciu, fara sa-si faca datoria si salariul va fi pe masura”, a tinut sa precizeze comisarul sef  Vasile Oprisan. Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, filiala Bacau, are 1.300 de membri. Ce va fi pe strazile Bacului luni? Vom vedea.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. PTR. NENEA MILITIANU MARIAN PAVEL———————NENEA MILITIANU ! PAI STATUL ROMAN E MAI PROST CA VOI. EL VA PLATESTE 75% PTR. 25% TREABA CAT FACETI VOI. MULTA LUME SAR BUCURA SA „MUNCITI” VOI ASTIA CU CASCHETA 75% . SINCER. SPER SA FI INTELES MESAJUL , DACA NU TI-L VOM TRADUCE.

  2. Multa lume e total de acord ca militia zilelor noastre e mai bine sa se desfiinteze. sa apara mascatii,ca astia sant singurii eficienti, merita toti banii si unde intra ei se cunoaste. am vazut militieni in patrula si cand te uitai la ei ziceai ca-s de la muzeul Antipa. nu trebuie sa te dai la ei ca sa cada jos, e de ajuns sa sufli spre ei si ia-i rezolvat.cred ca de asta au in dotare bastonul sa mai traga la kg sa nu-i ia vantu. daca nu-s asa , treci la categoria cealalta. niste grasi si burtosi de te-apuca rasu . eu daca fug cu spatele le dau lectii si 60 metri avans pe 100 de metri.mai vezi intradevar si unii mai rasariti dar astia-s exceptiile. deci mai bine fara ei decat cu asa ceva. ————–se plang saracii de salarii ? saracii ! ———cel mai fraier are cel putin un wolks-vagin la scara blocului. vila. casa. dintr-un amarat de salar. de asta abunda paginile ziarelor zilnic de politisti corupti , mana in mana cu infractorii, de spagari din randul lor , sau de cazuri de tinere a dosarelor cu anii prin sertare. salarul actual e poate si asta pentru unii prea mare.

Adauga un comentariu

*