Legea pensiilor va ajunge la Curtea Constituţională

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că formaţiunea social-democrată va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constituţională. El a afirmat că, pe lângă atacul de neconstituţionalitate a Legii pensiilor, PSD va formula şi o sesizare împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sesizare care ar putea fi înaintată nu doar Biroului Permanent al Camerei, ci şi în justiţie. „Strângem dosarul fraudelor Anastase. Nu este prima dată când votul în Camera Deputaţilor este fraudat. Mmiercuri seară, Roberta Anastase a anunţat un vot de peste 170, în timp ce pe toate imaginile filmate de televiziuni se puteau număra cel mult 80 de deputaţi prezenţi în plen. Vom strânge la acest dosar al fraudelor Anastase toate voturile viciate şi vom depune acest dosar şi la Camera Deputaţilor şi la instituţiile abilitate ale statului. Va veni momentul când doamna Anastase va răspunde nu doar politic pentru aceste fraude, ci şi juridic”, a declarat Ponta.

Proiectul Legii pensiilor a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi ‚”pentru”, două „împotrivă” şi trei abţineri, în absenţa reprezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele dorite. Dezbaterile în plenul Camerei au durat circa 10 ore, timp în care deputaţii au luat şi două pauze de consultări.

Sindicatele cer preşedintelui să nu promulge legea

Blocul Naţional Sindical (BNS) cere preşedintelui României să nu promulge Legea pensiilor în forma în care a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi să o retrimită pentru reexaminare, solicitând Avocatului Poporului să se autosesizeze şi să conteste legea pe motiv de neconstituţionalitate. „Minciună, neruşinare, dispreţ – acestea sunt cuvintele care pot califica un proces destul de lung care a culminat cu adoptarea de către Camera Deputaţilor a noii Legi a sistemului public de pensii. O majoritate parlamentară care ar trebui să crape de ruşine, a adoptat o lege profund antipopulară, în dispreţul total al angajamentelor asumate în faţa organizaţiilor sindicale”, se arată într-un comunicat remis de BNS.  Sindicaliştii au cerut în nenumărate rânduri păstrarea unei minime demnităţi pentru pensionarii prezenţi şi viitori şi au primit asigurări că lucrurile se vor îndrepta pe făgaşul normal, dar constată acum că au fost minţiţi.

Adauga un comentariu

*