Liga a III-a sub lupa

Nu ne mai intereseaza ce se petrece in fotbalul de performanta, pentru ca la Bacau nu se mai poate discuta despre asa ceva. Suntem la periferia fotbalului si incercam sa ridicam iarasi capul. Pentru a catra oara? Nimeni nu poate sti. Cert este ca judetul Bacu se afla in acest moment in afara circuitului. Si se zbate in anonimat. Sa vedem ce au facut reprezentantele noastre in Liga a III-a…

AEROSTAR Bacău – CETATEA Tg. Neamt 3 – 0 (2-0)

“Aviatorii” au obținut cea mai concludenta victorie la capătul unei partide în care mânjii lui Gogu Munteanu, Ghiță Chitic, Vali Cioancă și Tică Sofronie s-au întrecut pe ei înșiși. Au luptat exemplar, au pasat cu măiestrie și au înscris trei goluri spectaculoase prin DRAGOTĂ (min. 35), CARP (min. 39) și BOGHIAN (min. 75).  AEROSTAR: Iacobută – Varea (75 Magirescu),  Balaita, Burca, Sentes – Viorel Gheorghe (65 Sarbu), Dragota, Dumitriu, Boghiasn – Dutciuc(80 Pascal), Carp(75 Ichim). CETATEA: Taraguta(46 Covrig) – Sobariu (75 Ciurlkla), Ailenei, Zavate, C. Ciurla – Isache, Usturoi(65 Afloarei), Caliniuc, Bocanet –(60 Petrecu) – Patrichi, Dascalescu.

FCM Bacău – CS Panciu 2-0 (1-0)

Stadion: Municipal (Bacău), spectatori: 500. FCM Bacău (antrenor Gheorghe Poenaru): Stamatin – Mihalachioaie, Lozneanu, Ursu, Codreanu – Huiban (56 Lipovanu), Apostol, Taban (66 Menghia), Doboş – Vraciu, Boghian (73 Curiliuc). FC Panciu (antrenori Sorin Haraga şi Dănuţ Bolocan): Ionel – Stanciu, Bozian, Hanga, Cl. Mihai – Balaban, Bîra, Duţu, Stoian (43 Gălăţeanu) – I. Radu (73 R. Marin, 89 Cioran), Sascău (59 Dobrescu).Au arbitrat: Attila Balint – Attila Szabo şi Simo Zoltan (toţi din Od. Secuiesc). Observatori FRF: Sorin Boca(Iaşi) şi Florin Craioveanu(Bucureşti).Au marcat: VRACIU (41), LIPOVANU (72).

Băcăuanii, principalii candidaţi la promovarea în eşalonul al doilea, şi-au dovedit superioritatea si nu au avut emoţii în a câştiga punctele puse în joc, în timp ce păncenii au lăsat o frumoasă impresie, au jucat de la egal la egal cu formaţia gazdă, dar au păcătuit la finalizare. Bacăul a început partida în atac, iar Vraciu a semnat primele două ocazii (10 şi 16). Panciu a replicat prin Radu Sascău, dar şutul său a fost reţinut de portarul gazdelor (39). În prima repriza, Stoian de la Panciu a suferit o entorsă şi a părăsit terenul de joc pe targă, iar gazdele au deschis scorul în minutul 41, Vraciu marcând cu o lovitură de cap. În actul secund, pe fondul unui meci echilibrat, FCM Bacău a mai punctat o dată, prin Lipovanu, care l-a învins pe portarul Ionel cu un şut plasat (72).

RAPID Suceava – SC Bacau 3 – 1 (0 – 1)

Rapid CFR Suceava a debutat cu o victorie în faţa propriilor suporteri, în prima partidă disputată pe stadionul Areni, în acest sezon al Ligii a 3-a. Rapidiştii s-au impus în faţa celor de la SC Bacau cu scorul de 3 – 1, după ce la pauză oaspeţii au intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, scor 0 – 1. Prima repriză a fost una cu un joc fără prea multe ocazii de gol, fiecare dintre echipe având câte două ocazii de gol. Totuşi, cu trei minute înainte de pauză băcăuanii reuşesc să înscrie după un autogol al lui Brânză, la un corner în care şi portarul Pascal a avut partea lui de vină, după ce nu a reuşit să respingă mingea centrată pe sus în careul de şase metri. Partea a doua a jocului a fost una total diferită, una în care băcăuanii s-au retras ca să-şi conserve avantajul de un gol, iar rapidiştii au atacat în valuri, mai ales în partea a doua a reprizei secunde. Presiunea pusă de suceveni a dat roade în minutul 72, când nou intratul Golofca a reuşit egalarea, după ce l-a executat pe portarul oaspeţilor cu un şut plasat din lateral dreapta la colţul lung, direct în vinclu. După numai trei minute, Mircea Negru câştigă un balon la marginea careului şi lobează mingea cu latul în diagonală, peste înaltul portar al Bacăului care era ieşit în întâmpinarea lui, ducand scorul la  2 – 1. Pe final de joc, băcăuanii au o mare ocazie de a egala, dar Pascal scoate excelent un balon şutat din interiorul careului. Imediat după această fază, Rapidul dă lovitura de graţie şi se distanţează la două goluri prin reuşita lui Apetrei, cel care profită de pasul greşit la off-side al apărării băcăuane, rămâne singur cu portarul oaspeţilor pe care-l driblează şi şutează în plasă. Rapid CFR Suceava a început partida în formula, Pascal, Pantea, F. Plămadă, Sevaciuc, Spătar, Oniuc, Romaniuc, Brânză, Apetrei, Negru şi I. Plămadă, după pauză intrând în teren, Şuleru, Golofca şi Sava. SC Bacau i-a foplosit pe Ignatescu – Dediu, Adascalitei, Bamba, Dobarceanu – Pintea (cpt), Doicaru – Radutoiu, Petrea (63, Ungureanu), Pricop (80, Mironciuc) – Roncea.

OTELUL II Galati – FCM Onesti 0 – 0

Oţelul II a primit replica FCM Oneşti, cu care nu a reuşit decât o „remiză” albă: 0-0. Oaspeţii s-au prezentat foarte bine, au avut şi o bară, iar rezultatul îi mulţumeşte pe gălăţeni, aceştia având unele probleme de lot.

Adauga un comentariu

*