Albanizarea României

Tricolorii şi-au început noua campanie de calificare în roşu complet, pe un stadion portocaliu şi dominat de frunzele trimise de Elena Udrea. Nimic din acestea nu a adus însă noroc.

Răzvan Lucescu a mizat pe un debut în forţă şi şi-a aruncat jucătorii din prima secundă în atac, după numai 30 de secunde venind şi o ocazie uriaşă, un şut puternic din şase metri al lui Marica a zguduit doar bara porţii lui Beqaj.

Urmează un sfert de oră dezordonat în atac, Marica şi Daniel Niculae nereuşind nicio fază clară. Mingea circulă bine la mijlocul terenului, dar timpul trece şi spectatorii se liniştesc în tribune, cumva plictisiţi de jocul care nu prea apropie mingea de poarta albanezilor. Oaspeţii nu prea contează în atac, având în prima jumătate de oră un singur şut spre poarta lui Lobonţ, care a cam şomat.

Pe la jumătatea primei reprize, vocea puternică a crainicului îi trezeşte însă pe fani, îndemnându-i la încurajări. Publicul se înfierbântă şi aduce şi două ocazii, în sfârşit mai clare: un şut puternic al lui Deac, din stânga careului, respins greu de Beqaj în corner, urmat imediat’ în minutul 27, de un şut al lui Daniel Niculae din afara careului, care trece însă pe lângă poarta albanezilor.

Fanii au cerut demisia lui Răzvan!

A doua repriză începe aproape identic, cu tricolorii aruncându-se în atac, dar la fel de sterili la finalizare. Lucescu jr începe să dea primele semne de nervozitate, iese la marginea gazonului şi ţipă spre Tamaş, făcându-i semne să trimită mai repede mingea sus, în careul advers. Timpul începe să preseze. Ineficacitatea tricolorilor şi lipsa de inspiraţie fac din nou linişte în tribună. Aceasta se trezeşte însă în minutul 55, când Marica trimite în poartă o minge centrată de Raţ, dar arbitrul fluieră un ofsaid corect şi scorul rămâne alb.

Nimic nu pare că merge, dar proaspăt introdusul în joc, Bogdan Stancu, inventează un gol care ne-a smuls tuturor un oftat de uşurare. Ne-am bucurat însă naiv, pentru că o altă rezervă, Muzaka, profită de indecizia lui Lobonţ şi egalează. Efectul e sever, pentru că tribunele aruncă în aer un cuvânt trist pentru Răzvan Lucescu: „Demisia!”

Sursa PROSPORT.RO

Adauga un comentariu

*