Meteosensibilitatea – cand vremea ne devine dusman

Meteosensibilitatea – stare generala de rau ce nu poate fi explicata foarte clar provocata de modificarea presiunii atmosferice – care la oamenii sanatosi induc o stare neplacuta, iar la unii bolnavi cronici, cardiaci, reumatici sau astmatici, de exemplu, pot declansa crize reale.

Se pare ca persoanele devin meteosensibile deoarece isi petrec foarte mult timp in spatii inchise, iar sistemul imunitar nu mai poate sa lupte cu schimbarile vremii.

Cardiacii, cei mai afectati. Atunci cand presiunea atmosferica se modifica pe neasteptate, creste riscul aparitiei crizelor de anghina pectorala, de aritmie, precum si riscul de infarct. Acelasi lucru se intampla si in cazul caniculei cand temperatura devine brusc extrem de ridicata.

Depresia, cuvantul de ordine. Cel mai adesea apare in momentul in care vremea se raceste si soarele nu mai apare, lumina zilei fiind mai putin intensa si se manifesta ca o senzatie de indispozitie, tristete prelungita si pesimism.

Ce trebuie sa facem?

– Specialistii in nutritie avertizeaza ca alimentatia joaca un rol foarte important. O hrana saraca in grasimi, dar cu multe fructe si legume va ajuta sa depasiti mult mai bine aceasta perioada. De asemenea, cantitatea de alcool trebuie redusa deoarece favorizeaza aparitia depresiei.

– Masajul este o metoda foarte eficienta pentru a va relaxa si pentru a va aduce buna dispozitie. Alte metode terapeutice precum gimnastica, electrostimularea va pot ajuta sa depasiti aceste momente dificile pentru sanatate.

– Aromoterapia genereaza o stare de relaxare in scurt timp.

Adauga un comentariu

*