Comisarul sef Alexa, luat la intrebari de politisti!

Membrii Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual au votat pentru blocarea temporară a sistemului, la începutul toamnei.

„Structura de conducere a Ministerului Administraţiei şi Internelor a consimţit iresponsabil la subfinanţarea crescândă a sistemului de siguranţă şi ordine publică. Totodată, ministrul Blaga va trebui să răspundă şi pentru destabilizarea întregului personal din subordine, care timp de mai multe săptămâni a fost abandonat total unui flux consistent de zvonuri alarmiste privind concedierile care se vor opera masiv în poliţie şi în celelalte structuri ale ministerului”, se arată într-un comunicat al Biroului Executiv al FSNPPC. Sindicaliştii mai spun că sunt obligaţi să muncească haotic, peste program şi fără suport logistic, dar şi să sponsorizeze instituţia. De altfel, săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră de la Ţuţora au şi trecut la acţiune. Ei au blocat pentru şase ore examinarea pe tema spaţiului Schengen, solicitând un dialog cu inspectorul şef. Oamenii legii i-au cerut comisarului şef Ştefan Alexa să organizeze întâlniri cu reprezentanţii băncilor unde au debite şi l-au întrebat dacă şi-a informat superiorii despre problemele create prin reducerea salariilor cu 25 la sută. „Răspunsul inspectorului şef a fost afirmativ. Dar nu a fost şi convingător pentru poliţiştii care, prin meseria lor, aud şi văd multe persoane. Cu mai mult de o lună în urmă, FSNPPC a avertizat, prin scrisori oficiale adresate autorităţilor, că sfidarea oamenilor angajaţi şi sistemul de securitate şi siguranţă publică nu mai poate să dureze mult”, mai spun sindicaliştii. Dacă în ceea ce priveşte salariile dl Alexa nu prea are cu ce-i linişti pe poliţiştii de frontieră, măcar concedierile nu par să-i ameninţe pe ieşeni. „Disponibilizări se vor face, dar deocamdată nu e nimic stabilit la nivel de minister. Oricum, nu se va avea în vedere frontiera exterioară a UE, ci anul viitor va avea loc un proces de organizare determinat de desfiinţarea graniţelor interne”, ne-a declarat dl Alexa. Acesta consideră că protestul de la Ţuţora a fost determinat de o confuzie: „Cei de la sindicat au crezut că se vor face disponibilizări în urma evaluării prin care s-a finalizat ziua de pregătire. Am discutat cu dânşii şi i-am lămurit. Cât priveşte lefurile, a fost adoptată o lege şi apar greutăţi cu împrumuturile bancare, ca pentru toţi cetăţenii, dar lucrurile trebuie analizate la fiecare caz în parte”.

Comentarii

  1. Alexa? CREDEAM CA NU MAI E IN POLITIE…
    Mi-a facut multa nedreptate… Sper sa cunoasca si el acest sentiment… El sau familia lui .Sa vada cum e cand esti nevinovat si totusi esti acuzat pe nedrept…

Adauga un comentariu

*