Nerespectarea semnelor de circulatie duce la accidente

In timp ce Razvan T., de 23 ani, din Bacau, conducea autoturismul, cand a ajuns la intersectia cu strada Energiei, nu a respectat semnificatia indicatorului Oprire, neacordand prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de Raluca P., de 20 ani, care ulterior a fost proiectat in autoturismul  aflat la intersectia strazii Energiei cu strada Emil Racovita, la volanul caruia se afla Nicolae B., de 32 ani.

In urma impactului a rezultat avarierea celor trei autoturisme si vatamarea corporala a Ralucai P., careia i s-a stabilit dignosticul “contuzie toraco-abdominala, fara leziuni osoase” fara a ramane internata. A fost retinut permisul de conducere si a fost  intocmit dosar penal, cecetarile efectuandu-se sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa. Remus C., de 21 ani, conducea autoturismul marca Reanault pe Calea Marasesti, din directia Tic-Tac catre zona centrala, si ajungand in intersectie cu strada 9 Mai, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca Ford Escord, condus de Geany B., de 39 ani, din Bacau, intrand in coliziune cu acesta, rezultand avarierea autoturismelor cat si vatamarea corporala a lui  Simina Nicoleta I.,de 18 ani, Lidia B., de 18 ani, Adrian V., de 18 ani, Remus C., de 21 ani, si Geany B., de 39 de ani.

Conducatorii celor doua autovehicule au fost testati alcoolscop, rezultatele fiind de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru Geany Andrei B., si 0,11 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru Remus C., la Spitalul Judetean Bacau recoltandu-li-se doua probe biologice de sange la interval de o ora in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal lui Remus C., sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si i s-a retinut permisul de conducere. S-a intocmit dosar penal lui Geany B., pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica peste limita legala si i s-a retinut permisul de conducere. (D.M.)

Adauga un comentariu

*