22 de persoane au murit luate de viituri şi peste 12.000 de persoane au fost evacuate

Viiturile au distrus aproape 250 de locuinţe şi au omorât 22 de persoane.  Premirul Emil Boc a prezentat miercuri ultimele date centralizate de Executiv.

22 de persoane au murit din cauza inundaţiilor iar o persoană este în continuare dată dipărută. Potrivit ultimei centralizări prezentate de premieerul Emil Boc la sfârşitul şedinţei de guvern 426 de localităţi au fost afectate până în prezent, 12.457 de persoane au fost evacuate şi 4772 de locuinţe afectate.
Furia apelor a distrus până miercuri seară 246 de locuinţe  şi a afectat 88 de drumuri judeţene, 5480 de hectare de pădure, 23.000 de hectare de teren arabil şi 14.000 de fântâni.

Executivul a decis să trimită ajutoare în zonele inundate iar până în prezent au fost trimise pături, apă minerală, conserve şi carburanţi.

Ajutoarele au plecat în zonele inundate din Moldova. Am dispus colaborarea cu autorităţile locale pentru a asigura case modulare. Am dispus acordarea de ajutoare de înmormântare de 50 de milioane de lei vechi pentru familiile care au decedaţi. Prioritatea este salvarea vieţilor umane”, a spus premierul .

Miniştrii vor pleca zilele următoare  în teritoriu pentru a analiza situaţia. La Brăila alături de premierul Emil Boc vor fi ministrul Mediului Laszlo Borbely şi cel al Internelor, Vasile Blaga. Potrivit premierului, ministrul Dezvoltării Elena Udrea şi cel al Transporturilor, Radu Berceanu vor merge în Moldova, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu va fi vineri la Bacău.

Sursa REALITATEA.NET

Adauga un comentariu

*