Manifestari dedicate Zilei Internaţionale a copilului

Delicvenţa juvenila reprezinta o dimensiune a infracţionalitaţii  care necesita a fi supusa unei atenţii deosebite, avand in vedere faptul ca in ultimii ani tot mai multe persoane minore sunt implicate in comiterea faptelor infracţionale. Una dintre formele particulare ale criminalitaţii juvenile este violenţa şcolara, care a devenit in ultima perioada de timp, la nivel naţional, o problema delicata. Prevenirea unor astfel de situaţii implica participarea mai multor actori sociali, cu responsabilitaţi diferite şi complementare, care acţioneaza pe diferite planuri: informarea şi sensibilizarea publicului, modificari legislative, parteneriate pentru colaborare, reorganizarea şi modificarea unor competenţe şi strategii de lucru ale structurilor implicate, masuri de politica sociala, masuri educaţionale.

Pe data de 1 iunie, pentru marcarea zilei Internaţionale a Copilului, la iniţiativa Compartimentului de Analiza şi Prevenire a Criminalitaţii, impreuna cu Poliţia de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacau la Colegiul Economic „Ion Ghica” din municipiul Bacau incepand cu ora 8.30, s-a  desfaşurat competiţia de fotbal „Sportul – o alternativa”, care s-a adresat elevilor de liceu din municipiul Bacau. Activitatea organizata de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacau impreuna cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacau şi Direcţia Judeţeana pentru Sport Bacau işi propune sa ofere elevilor  o alternativa de petrecere a timpului liber, incercandu-se o inlaturare a factorilor ce favorizeaza  violenţa şcolara şi o remediere a problemelor din unitaţile de invaţamant bacauane.Poliţia oraşului Comaneşti, prin Poliţia de Proximitate, Centrul European de Informare “Europe direct comaneşti” şi Graniţia cu program prelungit ,,Dumbrava Minunata” Comaneşti, au deschis seria manifestarilor dedicate zilei de 1 Iunie, Ziua internaţionala a copilului, cu un program artistic şi cultural  organizat in curtea gradiniţei, activitate la care au participat oficialitaţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor de invaţamant şi parinţi.

Au fost prezenţi 400 de preşcolari şi 30 educatori, de la toate gradiniţele din oraşul Comaneşti. Poliţiştii le-au prezentat  preşcolarilor autoturismul din dotarea poliţiei, importanţa implicarii poliţiei in activitaţile cultural – educative, fapt ce va duce la o mai buna inţelegere şi apreciere a importanţei muncii de poliţie de catre cetaţeni.

In perioada  01-07 iunie 2010, Serviciul Rutier Bacau va desfaşura zilnic, in colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean,  activitaţi dedicate celor mai mici participanţi la traficul rutier, activitaţi reunite sub genericul „SAPTAMANA MICULUI PIETON”.

In aceasta perioada, o parte a trecerilor de pietoni din municipiul Bacau vor fi monitorizate de patrulele şcolare de circulaţie iar in ziua de 1 IUNIE poliţiştii vor fi prezenţi in parcarea din faţa Stadionului Municipal Bacau, unde vor prezenta micuţilor autoturismul din dotarea Poliţiei Rutiere şi vor imparţi pliante şi baloane. (D.M.)

Adauga un comentariu

*